Δυσαρέσκεια Πεκίνου για το δελτίο Τύπου των G7

547

Έντονη δυσαρέσκεια εξέφρασε το Πεκίνο για το ανακοινωθέν των ηγετών της Ομάδας των 7 (G7), στο οποίο διατυπώθηκαν ανησυχίες για τη Νότια Σινική Θάλασσα.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσουνγίνγκ δήλωσε «Ως οικοδεσπότης της G7, η Ιαπωνία προωθεί το θέμα της Νότιας Σινικής Θάλασσας και αναζωπυρώνει τις εντάσεις», προσθέτοντας ότι τέτοιου είδους κινήσεις δεν ωφελούν τη σταθερότητα στη Νότια Σινική Θάλασσα και δεν συνάδουν με τη θέση της G7 ως πλατφόρμας για τις ανεπτυγμένες οικονομίες.

«Η Κίνα είναι σφόδρα δυσαρεστημένη με ό,τι έκαναν η Ιαπωνία και η G7», δήλωσε η Χούα, παροτρύνοντας τα μέλη της G7 να αποφύγουν ανεύθυνα σχόλια και να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες που να ευνοούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Παράλληλα, η ίδια κάλεσε τα μέλη της G7 να είναι αντικειμενικά και δίκαια και να τηρούν τη δέσμευσή τους ότι δεν θα μεροληπτούν σε εδαφικές διαμάχες.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια