Δυναμικά παρούσα η ΕΡΤ στα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού

458
την Τρίτη 12 Απριλίου και ώρα 12.30 Συνέντευξη Τύπου του υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Θεοδόση Πελεγρίνη και του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη με θέμα "Η Εκπαιδευτική Τηλεόραση στην ΕΡΤ", την Τρίτη 12 Απριλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Η ΕΡΤ ενισχύει την ελληνική κινηματογραφία και προετοιμάζεται για το πρόγραμμα αθλητικών μεταδόσεων του καλοκαιριού, που περιλαμβάνει το Euro και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. «Η ΕΡΤ αγαπά όλους τους Έλληνες κινηματογραφιστές, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις» υπογράμμισε ο Λ. Ταγματάρχης παρουσιάζοντας τις 22 ελληνικές ταινίες μεγάλου μήκους που θα χρηματοδοτηθούν με 1,6 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου για το «1,5%». Μαζί με τους φορείς της συνδρομητικής τηλεόρασης Nova και OTE TV είναι οι μοναδικοί που υποστηρίζουν τον ελληνικό κινηματογράφο χρηματοδοτώντας ταινίες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η ΕΡΤ ύστερα από τέσσερα χρόνια επανέρχεται δυναμικά στην ενίσχυση της κινηματογραφικής παραγωγής, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την εγχώρια οπτικοακουστική αγορά. Ο διευθύνων σύμβουλος της κρατικής τηλεόρασης τόνισε επίσης ότι θα χρηματοδοτηθούν παραγωγές που είχαν εγκριθεί πριν από το κλείσιμο της ΕΡΤ το 2013, αλλά δεν προχώρησαν, ενώ σύντομα θα δημοσιευθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος για κατάθεση προτάσεων που αφορούν ελληνικές σειρές μυθοπλασίας.

«Τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα είναι και αυτό το καλοκαίρι στην ΕΡΤ, με 920 ώρες τηλεοπτικού προγράμματος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αλλά και το σύνολο των αγώνων ποδοσφαίρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί από τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου στη Γαλλία» τόνισε ο διευθυντής Αθλητικής Ενημέρωσης Ιωσήφ Νικολάου, υπογραμμίζοντας τη σημαντικότατη μείωση του κόστους για την ΕΡΤ σε σχέση με προηγούμενες διοργανώσεις.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια