Δικαστές, δικηγόροι κι επιχειρηματίες στο νέο παραδικαστικό κύκλωμα

741

Νέο παραδικαστικό κύκλωμα φέρνει στο φως της δημοσιότητας βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που παραπέμπει σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 104 άτομα, ανάμεσά τους δικαστικούς λειτουργούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, φοροτεχνικούς, επιχειρηματίες και άλλους.

Σύμφωνα με το βούλευμα της 1ης Ιουλίου 2016, οι κατηγορούμενοι υφάρπαζαν παρανόμως διάφορα ακίνητα μεγάλης αξίας ή υπόσχονταν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Τα μέλη του κυκλώματος αντιμετωπίζουν σωρεία σοβαρών κατηγοριών, ανάμεσα στις οποίες συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος, πλαστογραφίες κ.λ.π.
Δύο μήνες πριν, στην 4.720 σελίδων πρότασή της προς το Συμβούλιο, η αντεισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτα Φάκου, ζητούσε την ποινική δίωξη 110 ατόμων, έξι από τα οποία στη συνέχεια απηλλάγησαν.
Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται τον Οκτώβριο του 2009, ύστερα από κρίσιμη κατάθεση «μέλους» του κυκλώματος. Αρχικά διερευνήθηκε από την Διεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, στην συνέχεια από τον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος άσκησε τις διώξεις και στη συνέχεια από τους εφέτες ειδικούς ανακριτές, Νικήτα Χριστόπουλο, Στυλιανό Δαρέλλη και Μερόπη Πουλάκη. Μάλιστα, λόγω του όγκου του υλικού, η υπόθεση – κάποια στιγμή – διαχωρίστηκε στα δύο. Στη δικογραφία, που αριθμεί τουλάχιστον 8.000 σελίδες, περιλαμβάνονται καταθέσεις αλλά και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που καταγράφηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
Σημειώνεται ότι την περίοδο 2004-2005 είχε αναδειχθεί η δράση άλλου παραδικαστικού κυκλώματος, στο οποίο συμμετείχαν ορισμένα πρόσωπα που εμπλέκονται και στην τωρινή περίπτωση.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια