Διευκόλυνση των εξαγωγών από ΓΓΔΕ

509

    Με τους εμπλεκόμενους φορείς κάθε είδους, είχε σήμερα συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής. Προς συζήτηση ήταν το θέμα που είχε δημιουργηθεί με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που προέβλεπε τον περιορισμό των ωρών λειτουργίας των τελωνείων ως τις 5 το απόγευμα.

    Μετά τη σύσκεψη όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους, να παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες του Τελωνείου έως τις 9 το βράδυ, όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, από την 1η Ιουνίου το πέμπτο Τελωνείο Πειραιά θα λειτουργεί πλήρως έως τις 5 το απόγευμα, ενώ οι δύο πύλες εισόδου στο Τελωνείο θα παραμένουν ανοιχτές έως τις 9 το βράδυ, προκειμένου να μην παρεμποδίζονται οι εξαγωγές.

   Επίσης για τα ευπαθή προϊόντα,  η λειτουργία του Τελωνείου θα είναι 24ωρη. Και το Σάββατο οι πύλες θα παραμένουν ανοιχτές έως τις 3 το μεσημέρι ενώ με την υποβολή αίτησης, με κόστος 8 ευρώ ανά ώρα, θα μπορούν να διεκπεραιώνονται και έκτακτες εξαγωγές σε 24ωρη βάση.

   Και εφόσον στο αεροδρόμιο, το Τελωνείο λειτουργεί σε 24ωρη καθημερινή βάση, ότι αφορά στο πρώτο και δεύτερο Τελωνείο Θεσσαλονίκης το ωράριο πλήρους λειτουργίας επεκτάθηκε από τις 3.30 το μεσημέρι στις 7 το απόγευμα ενώ επίσης οι πύλες εισόδου θα παραμένουν ανοιχτές έως τις 9 το βράδυ.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια