Διαψεύδει και ο Βαρουφάκης όσα είπε ο Ολάντ περί δραχμής

382

Ανακοίνωση μέσω της οποίας διευκρινίζει ότι δεν συμμετείχε ποτέ σε διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού με Ρώσους αξιωματούχους, εξέδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Κατά την διάρκεια της υπουργίας μου δεν είχα συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού με Ρώσους αξιωματούχους και, συνεπώς, δεν γνωρίζω τι συζητήθηκε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Όπως διευκρινίζεται από το γραφείο Τύπου του πρώην υπουργού Οικονομικών, πολλά εγχώρια και ξένα Μέσα Ενημέρωσης ζήτησαν το σχόλιο του κ. Βαρουφάκη για τις αποκαλύψεις του Φρανσουά Ολάντ που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν την έκδοση δραχμών στη Ρωσία, μετά από συνομιλία του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Επειδή ζητήθηκαν από πολλά μέσα ενημέρωσης (εγχώρια και ξένα) σχόλια του κ. Βαρουφάκη σχετικά με τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για τους ισχυρισμούς του κ. Φ. Ολάντ όσον αφορά συνομιλία του με τον Β. Πούτιν, ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνει τα εξής:

«Κατά την διάρκεια της υπουργίας μου δεν είχα συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού με Ρώσους αξιωματούχους και, συνεπώς, δεν γνωρίζω τι συζητήθηκε. Όμως μπορώ να επιβεβαιώσω, ότι  κατά την διάρκεια της θητείας μου στο Υπουργείο Οικονομικών δεν υπήρξε καμία σκέψη για τύπωμα νέου νομίσματος, πόσο μάλιστα προσέγγιση τρίτων είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό.»

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια