Διάλυση της Εθνοσυνέλευσης για να αποφύγει το δημοψήφισμα, εξετάζει ο Μαδούρο

371

Το ενδεχόμενο να διαλύσει την ελεγχόμενη από την αντιπολίτευση, Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας μέσω προσφυγής στο Ανώτατο δικαστήριο της χώρας, εξετάζει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, όπως μεταδίδει επικαλούμενο κυβερνητικέ πηγές, γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η κίνηση του κ. Μαδούρο ουσιαστικά αποσκοπεί στο να μπλοκαριστούν οι διαδικασίες που έχει ήδη δρομολογήσει η ενιαία αντιπολίτευση Κέντρου – Κεντροαριστεράς – Κεντροδεξιάς, για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με θέμα την αποπομπή του από τον προεδρικό θώκο.

Από την πλευρά του ο Νίκολας Μαδούρο καταγγέλλει την αντιπολίτευση για πραξικοπηματικές ενέργειες με στόχο την ανατροπή της αριστερής κυβέρνησης, ενώ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψει τη διενέργεια δημοψηφίσματος, νωρίτερα από τις 10 Ιανουαρίου του ερχόμενου έτους.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια