Δεύτερες σκέψεις στο παρασκήνιο

544

Πάντως, σε ερώτηση για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την πτήση της επιστροφής από την Κίνα είπε στους δημοσιογράφους ότι η λύση των τεσσάρων αδειών έχει προκύψει από τη διαφημιστική πίτα. «Αν στο μέλλον αυξηθεί η διαφημιστική πίτα, θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε» είπε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι ο διαγωνισμός για τις 4 τηλεοπτικές άδειες θα φέρει περισσότερα χρήματα στα δημόσια ταμεία.
«Αν είχαμε περισσότερες άδειες, θα είχαμε πολύ χαμηλά τιμήματα. Με 4 άδειες θα πάρει πολύ περισσότερα χρήματα το Ελληνικό Δημόσιο. Αν είχαμε 11 άδειες, θα έδιναν μόνο το πλαφόν, τίποτα άλλο. Δεν θα έμπαιναν στον διαγωνισμό» υποστήριξε για το ίδιο θέμα.
«Η λογική των 4 αδειών δεν είναι της λογικής “πόσες μας λείπουν, τόσες θα βάλουν”. Είναι η λογική της διαφημιστικής πίτας. Έχουμε κάνει μια ανάλυση κόστους-οφέλους και βλέπουμε ότι γύρω στα 50 εκατομμύρια ετησίως είναι το κόστος, και είναι 200 εκατομμύρια η διαφημιστική πίτα, άρα θα πάμε 4 άδειες. Αν κάποια στιγμή αυξηθεί η διαφημιστική πίτα και γίνει 250-300, ενδεχομένως να έχουμε βιώσιμα σχήματα και περισσότερα» κατέληξε.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια