υπ. Οικονομίας: Δεν κινδυνεύει η εκταμίευση των κοινοτικών κονδυλίων

739

Κανέναν κίνδυνο δεν διατρέχει η χρηματοδότηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας σχολιάζοντας το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «New Europe»,σύμφωνα με το οποίο η Κομισιόν σκέφτεται να «παγώσει» την εκταμίευση των κοινοτικών κονδυλίων, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για την ύπαρξη καρτέλ κατασκευαστικών εταιρειών στη χώρα.

Εξηγώντας πως «η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού βρίσκεται σε εξέλιξη και το πόρισμά της αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα. Αφορά συμβάσεις μεγάλων δημοσίων έργων των προηγούμενων τεσσάρων προγραμματικών περιόδων», το υπουργείο οικονομίας τονίζει: «Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρακολουθούν το θέμα και θα προβούν σε όλες τις διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται και προβλέπονται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς σε σχέση με τις υπό έρευνα συμβάσεις».

«Ως εκ τούτου, τα προγράμματα ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 συνεχίζονται απρόσκοπτα βάσει των εγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση», καθησυχάζει το υπουργείο.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια