Δεν αποσύρεται η ρύθμιση για αλλαγή φύλου στα 15

296

Με εξειδίκευση του επιστημονικού οργάνου που θα εξετάζει τους ανήλικους που επιθυμούν να κάνουν αλλαγή-διόρθωση φύλου επιχειρεί – κατ αρχήν- ο κ. Σταύρος Κοντονής να ξεπεράσει τις σφοδρές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η επίμαχη ρύθμιση και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον πέντε βουλευτές – Γ. Γεννιά, Γ. Μιχελογιαννάκης, Μ. Μπόλαρης, Δ. Γάκης, Ν. Κασιμάτη – έχουν εκφράσει ισχυρούς προβληματισμούς για την ένταξη ανηλίκων στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου.

Η νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε ο κ. Κοντονής, στην έναρξη σχεδόν την συνεδρίασης προκειμένου να «μετρήσει» τις αντιδράσεις προβλέπει την συγκρότηση διεπιστημονικού οργάνου που θα μετέχουν παιδοψυχίατροι, παιδοχειρουργοί, ενδοκρινολόγοι, ψυχολόγοι κλπ. Αναλυτικά:
«Στην παρ. 2 του άρθρου 3 η φράση «ιατρικού συμβουλίου που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Π. και Α. Κυριακού» με απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου» απαλείφεται και αντικαθίσταται από την φράση:

«διεπιστημονικής επιτροπής που συστήνεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και Υγείας για 2 έτη στην οποία μετέχουν α) ένας παιδοψυχίατρος β) ένας ψυχίατρος γ) ένας ενδοκρινολόγος δ) ένας παιδοχειρουργός ε) ένας ψυχολόγος και στ) ένας κοινωνικός λειτουργός με εξειδίκευση στο συγκεκριμένο ζήτημα».

Ανοικτό ενδεχόμενο για  αλλαγές στο νομοσχέδιο για την διόρθωση ταυτότητας φύλου και συγκεκριμένα στην διάταξη που αφορά τους 15χρονούς άφησε η γραμματέας και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και Κώστας Ζαχαριάδης αντίστοιχα.

Τα κοινοβουλευτικά στελέχη απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις κοινοβουλευτικών συντακτών επισήμαναν ότι «μικρές ή μεγάλες αλλαγές είναι πιθανό να γίνουν. Δεν θα αλλάξει όμως η φιλοσοφία του νομοσχεδίου».

Οι ίδιοι ανέφεραν ότι σήμερα το πρωί υπήρξε συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή με τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διατηρούν επιφυλάξεις για την ορθότητα της διάταξης που αφορά του ανήλικους.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην συνάντηση μετείχαν οι Γεωργία Γεννιά, Μπάρκος Μπόλαρης, Δημήτρης Γάκης και Νίνα Κασιμάτη (διαφωνεί και με την τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»). Σε αυτούς βέβαια πρέπει να προστεθεί και ο κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης που με γραπτή δήλωση ανέφερε ότι διαφωνεί με την αλλαγή φύλου σε ανήλικους.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το κλίμα στην συνάντηση ήταν «βαρύ» καθώς οι βουλευτές καταλόγισαν στον υπουργό ότι ενήργησε επιπόλαια και χωρίς διαβούλευση με την κοινοβουλευτική ομάδα.

Εξήγησαν ότι οι πρωτοβουλίες του (σ.σ. αλλαγή φύλου ανηλίκων, τροπολογία «Τουρκική Ένωση Ξάνθης») έχουν δημιουργήσει ισχυρές αντιδράσεις στην κοινωνία, προκαλούν πολιτική φθορά ενώ επικαλέστηκαν και την ανακοίνωση της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδας που δημοσίευσε το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής.

Από την πλευρά του ο κ. Κοντονής υποστήριξε ότι η προσθήκη των ανηλίκων έγινε μετά από αίτημα γονέων.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια