Δείτε ποιος καταξιωμένος Έλληνας συνάντησε φοιτητές του… «δικού του» αμερικανικού Πανεπιστημίου!

462

Ο Σπύρος Ριζόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Spin Communications, και δημιουργός του blog Rizopoulospost, υποδέχτηκε τη Δευτέρα 23 Μαΐου αντιπροσωπεία φοιτητών από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του διεθνούς φήμης αμερικάνικου Πανεπιστημίου “George Washington”, του οποίου είναι απόφοιτος.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, o Σπύρος Ριζόπουλος ανέλυσε συνοπτικά το οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον σε Ελλάδα και Ευρώπη τα τελευταία έξι χρόνια, καθώς και το επενδυτικό κλίμα, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί την τρέχουσα περίοδο στη χώρα.
6599207b-69b6-419a-ae53-bc73c8decae0

Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στο γενικό οικονομικοκοινωνικό  πλαίσιο κάτω από το οποίο δημιουργήθηκε η υφιστάμενη κρίση στην Ελλάδα. Αναφέρθηκε επίσης στο πολιτικό περιβάλλον σε συνδυασμό με τις ευκαιρίες, τους κινδύνους και τις προκλήσεις που εγείρονται, και που κάθε δυνητικός επενδυτής στην Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει. Πιο συγκεκριμένα, και αναφορικά με το θέμα των επενδύσεων τόνισε  πως η Ελλάδα θα πρέπει να καταστήσει κυρίαρχο τον τουρισμό ως επιταχυντή της ελληνικής οικονομίας καθώς και να εστιάσει στην κατάρτιση ενός αναπτυξιακού μοντέλου μακράς πνοής που θα συμφωνηθεί από κοινού με όλους τους παραγωγικούς φορείς και τα πολιτικά κόμματα.  Τέλος,  ανέλυσε το γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας και τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας μέσα από το πρίσμα του προσφυγικού και των ζητημάτων που παραμένουν ανοιχτά στο Αιγαίο.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης εξέφρασαν  το ενδιαφέρον τους, τόσο για την οικονομική και πολιτική κατάσταση της Ελλάδας όσο και για το επενδυτικό περιβάλλον όπως αυτό έχει διαμορφωθεί υπό τις παρούσες συνθήκες.

 

 

 

 

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια