Γ.Ψαριανός: «Αν γυρίσουμε στα γνωστά κόλπα, θα βρεθούμε ξανά στον γκρεμό»

Ο νέος πολιτικός φορέας, η κυβέρνηση, οι επενδύσεις , το απαξιωμένο πολιτικό σύστημα και ο Μητσοτάκης. Ο Γρηγόρης Ψαριανός μιλάει για όλα στην «axianews»

238

Ο βουλευτής Β’ Αθήνας του Ποταμιού είναι γνωστό ότι δεν μασάει τα λόγια του, ενώ είναι διαχρονικά και ένας από τους πιο σφοδρούς επικριτές της κυβέρνησης. Στηρίζει με πάθος τη δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα, χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «κατσικοκλέφτες, κλεφτοκοτάδες, τυχοδιώκτες και νταλαβεριτζήδες» ενώ δεν διστάζει να αποκαλέσει όσους πιστεύουν ότι μία κυβέρνηση του οποιουδήποτε θα φέρει τη σωτηρία, «ανόητους και κομματόσκυλα».

 Συνέντευξη στον Κώστα Μορφίρη

– Ποιους βλέπεις στον δεύτερο γύρο για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα;

– Τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

– Έχεις αναφερθεί στο θέμα των «κομματικών μηχανισμών». Δεν είναι άδικο προς μια μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων και επικίνδυνο για την επόμενη μέρα καθώς και αυτοί θα βρίσκονται στον νέο φορέα;

– Οι άνθρωποι των μηχανισμών, οι παλαιοκομματικού τύπου οπαδοί, θα ήταν μειοψηφία στον νέο φορέα, ισχυρή μειοψηφία μεν αλλά μειοψηφία, εάν άνοιγε η κυρία Γεννηματά και η Επιτροπή Αλιβιζάτου τη διαδικασία για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία και τη μέσω Ιnternet ηλεκτρονική διευκόλυνσή της, εντός και εκτός Ελλάδας. Έτσι θα άνοιγε η διαδικασία και θα είχε την ευκαιρία να ενταχθεί μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που είναι έξω και μακριά από τους κομματικούς μηχανισμούς. Που δεν είναι, λιγότερο ή περισσότερο, κομματόσκυλα του ενός ή του άλλου κόμματος.

– Ποιο είναι το ιδανικό σενάριο της αυριανής μέρας μετά την εκλογή αρχηγού;

– Το ιδανικό σενάριο είναι να εκλεγεί ένας αρχηγός ο οποίος θα αποφασίσει και θα προτείνει στο Συνέδριο του νέου φορέα, του νέου κόμματος, μία καθαρή μεταρρυθμιστική φιλοευρωπαϊκή πορεία γι’ αυτό το κόμμα του μεταρρυθμιστικού φιλοευρωπαϊκού προοδευτικού κέντρου. Γιατί δεν είναι μόνο η Κεντροαριστερά, είναι και άλλα πράγματα. Μία πορεία που θα είναι μακριά από τον πελατειασμό, τον λαϊκισμό, τις δημαγωγίες και από όλα όσα μας έφεραν μέχρι τον γκρεμό. Είναι ευθύνη και του αρχηγού άλλα και όλων όσοι θα συμμετάσχουμε σ’ αυτό το εγχείρημα. Γιατί, εάν γυρίσουμε στα γνωστά κόλπα, «εμείς οι τρεις οι φίλοι που τρώμε το σταφύλι», τις μαϊμουδιές και σ’ όλα αυτά που έχουμε δοκιμάσει, θα βρεθούμε ξανά στον γκρεμό. Κι αυτό το κόμμα πρέπει να διεκδικήσει τουλάχιστον τη δεύτερη θέση στις εθνικές εκλογές. Γιατί οι άνθρωποι που τους αφορά αυτό είναι σαφώς πλειοψηφικό ρεύμα.

– Κάνε μας ένα σχόλιο για τους βασικούς υποψήφιους …

– Είναι όλοι φίλοι μου και τους εκτιμώ όλους ιδιαίτερα. Ο Σταύρος έχει μακράν τον πιο καθαρό φιλοευρωπαϊκό, εκσυγχρονιστικό λόγο ως τώρα. Ακριβώς απέναντι από τις κακοδαιμονίες που μας έφεραν ως εδώ. Κι ως Ποτάμι έχουμε διατυπώσει πολύ καθαρές και ευρωπαϊκού τύπου προτάσεις. Αλλά εκτός από τον Σταύρο, θα μπορούσαν να βοηθήσουν και όλοι οι υπόλοιποι. Θα μπορούσα να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στον Γιώργο Καμίνη, στον Νίκο Ανδρουλάκη, στον Γιάννη Μανιάτη, αλλά και στον Κων/νο Γάτσιο, ως εκφραστές ενός μεταρρυθμιστικού και εκσυγχρονιστικού ρεύματος.

– Διαφωνείς με την απόφαση από κόμματα της αντιπολίτευσης να μην υπερψηφίζουν νομοσχέδια, ακόμα και αν συμφωνούν, όταν δεν επιβεβαιώνεται η δεδηλωμένη;

– Προσωπικά, πιστεύω πως δεν πρέπει να ψηφίζουμε τίποτα απ’ ό,τι προτείνουν αυτοί οι κατσικοκλέφτες, οι ΣΥΡΙΖΑνεξΕΛ. Είναι κατσικοκλέφτες, κλεφτοκοτάδες, τυχοδιώκτες και νταλαβεριτζήδες. Ακόμα και τα «σωστά» που προτείνουν δεν πρέπει να τα ψηφίζει κανείς, γιατί τα προτείνουν ως δόλωμα. Κυβερνάνε μαζί με την ακροδεξιά σε μια κατεύθυνση μαφιόζικη, περίπου σαν Καμόρα, και στα δύσκολα, όπως π.χ. τα ανθρώπινα δικαιώματα που εμείς αξιακά υπερασπιζόμαστε, ζητούν τη στήριξή μας επειδή δεν μπορούν να έχουν τη στήριξη του συνεταίρου τους. Διαφωνώ τελείως.

– Ποιος είναι ο «οδικός χάρτης» για να πάψει ο κόσμος να απαξιοί το πολιτικό σύστημα;

– Είναι ευθύνη των πολιτικών όλων των κομμάτων να μην έχουν έναν λόγο ξύλινο με φράσεις κλισέ και με διάφορες μπουρδολογίες που έχουν ακουστεί χιλιάδες φορές. «Η άλλη Ελλάδα, η Νέα Αλλαγή, η Πάταξη της Φοροδιαφυγής» κ.λ.π., κ.λ.π. Πρέπει να μιλήσουμε με συγκεκριμένες προτάσεις και να προτείνουμε συγκεκριμένες αλλαγές που θα αλλάξουν το τοπίο. Για να πείσουμε τον κόσμο να συμμετάσχει σ’ αυτή τη διαδικασία. Να αξιολογήσει τον εαυτό του σαν πραγματικό πολίτη και όχι ως πελάτη. Σαν έναν προσωπικό ΑΣΕΠ. Τότε, η συμμετοχή των πολιτών θα είναι παρεμβατική, δημιουργική και αποτελεσματική. Και αυτό θα δημιουργήσει μια εμπιστοσύνη στη διαχείριση των πραγμάτων. Γιατί αυτό είναι η πολιτική: η διαχείριση των πραγμάτων που αφορούν την κοινωνία. Δεν είναι οι επαγγελματίες Μαυρογιαλούροι!

– Ποιο πιστεύεις ότι είναι το κεντρικό πρόβλημα της χώρας;

– Ο πελατειασμός, ο λαϊκισμός και διάφορες ιδεολογικές ψυχώσεις είτε του ταγματασφαλίτη είτε του κονσερβοκουτάκια της ΟΠΛΑ. Αυτά τα διχαστικά εμφυλιοπολεμικά δείγματα ανθρωποειδών πρέπει να εκλείψουν.

– Κάνε μου έναν απολογισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ.

– Πριν από μερικά χρόνια είχα πει ότι αποκλείεται να γίνει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. Γιατί δεν πίστευα πως οι Συριζαίοι είναι τόσο αλήτες που θα νταραβερίζονταν με αυτά τα ψεκασμένα ανθρωποειδή. Είχα πει μάλιστα, πως, εάν γίνει αυτή η κυβέρνηση, εγώ θα ζητήσω πολιτικό άσυλο στα… Τίρανα. Ζήτησα αλλά δεν με δέχτηκαν!

 «Ούτε οι σταλινοφασίστες, ούτε ο Μητσοτάκης θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση»

 – Η κυβέρνηση αυτή μοιάζει να έχει αλλεργία στις επενδύσεις. Είναι δυνατόν να έρθει ανάπτυξη έτσι;

– Δεν πρόκειται να έρθει καμμία ανάπτυξη όσο είναι στα πράγματα διάφοροι σταλινοφασίστες. Οπαδοί ολοκληρωτικών καθεστώτων και του απόλυτου ελέγχου της αγοράς και της οικονομίας προς χάριν δικών τους, δήθεν επιχειρηματίες – μαφιόζους. Κι όσο υπάρχει αυτή η φορολογία, αυτός ο ΦΠΑ, αυτή η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα των θεσμών και των νόμων που αφορούν την επιχειρηματικότητα, δεν υπάρχουν ηλίθιοι που θα έρθουν να επενδύσουν τα ωραία τους εκατομμύρια ευρώ και να μην πάνε στην Κύπρο, στη Βουλγαρία ή στην Τουρκία. Για να έρθει κάποιος εδώ να επενδύσει, πρέπει να ’ναι πολύ μαλάκας. Ο ίδιος ο Τσίπρας και όλο το «τσιπροτεχνείο», έλεγε σε όλους τους τόνους «προειδοποιούμε όσους έρθουν εδώ να επενδύσουν ότι θα χάσουν τα λεφτά τους».

– Τι λες σε όσους πιστεύουν ότι μια κυβέρνηση Μητσοτάκη θα φέρει τη σωτηρία;

– Όσοι πιστεύουν ότι μια κυβέρνηση του οποιουδήποτε θα φέρει τη σωτηρία, είναι απλώς ανόητοι και κομματόσκυλα. Εάν δεν γίνει ένα συνολικό σχέδιο εξόδου από την κρίση που να αφορά τις φιλοευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, δεν πρόκειται αυτή η χώρα να λύσει τα προβλήματά της. Και όσο υπάρχουν διάφοροι αλήτες που λένε ότι για όλα φταίνε οι ξένοι, αντί να ομολογήσουν τις δικές μας αδυναμίες και τα δικά μας τραγικά λάθη, δεν πρόκειται να βγούμε από αυτόν τον κυκεώνα ποτέ.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια