Γ.Τσατάνη: Εκκρεμεί και δεύτερη πειθαρχική δίωξη εναντίον μου

458

«Ενάγομαι πειθαρχικά και για άλλο θέμα που δεν θα ήθελα να αποκαλύψω τώρα», είπε η Γ. Τσατάνη. Η εισαγγελέας Εφετών ήταν αρνητική στο αίτημα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να δώσει άδεια για να της αποσταλεί η πειθαρχική δίωξη που της έχει ασκηθεί από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Η Επιτροπή είχε ζητήσει από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου να της δοθεί η πειθαρχική δίωξη, αλλά η κ. Θάνου απάντησε ότι η διαδικασία καλύπτεται από την μυστικότητα, εκτός αν η ίδια η ελεγχόμενη Γ. Τσατάνη συναινέσει στην αποστολή του φακέλου. Η Ν.Δ. (Μάκης Βορίδης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Κώστας Τζαβάρας, Γιάννης Τραγάκης) και το ΠΑΣΟΚ (Ευάγγελος Βενιζέλος) υποστήριξαν ότι ακόμη και αν επιτρέψει η εισαγγελέας να σταλεί ο φάκελος της πειθαρχικής δίωξής της, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου δεν μπορεί να τον αποστείλει διότι θα παραβιάσει την αρχή της μυστικότητας.

Την αρχή αυτή επικαλέσθηκε και η Γ. Τσατάνη. «Αρχικά σέβομαι την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, σέβομαι όμως και την αρχή της μυστικότητας και θα την τηρήσω. Για ποια μυστικότητα μιλάμε όμως, όταν οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον μου έχει δημοσιοποιηθεί σε ιστοσελίδες» είπε και πρόσθεσε ότι «υπάρχει εις βάρος μου και μία άλλη απευθείας βολή. Είπα σε προηγούμενη συνεδρίαση ότι αντιμετωπίζω την πειθαρχική μου αγωγή με περίσκεψη και ένας λόγος είναι το σημερινό έγγραφο της προέδρου του Αρείου Πάγου».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια