Γ. Σταθάκης: Σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας – Ιράν με στόχο τις επενδύσεις στην ενέργεια

438

Την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ενισχύσει τις σχέσεις της με το Ιράν, προκειμένου να προσελκύσει Ιρανούς επενδυτές κυρίως στον τομέα της ενέργειας, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης στον Ιρανό υφυπουργό Εξωτερικών Ματζίντ Ταχτ-ε-Ραβαντσί, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Ο κ. Σταθάκης δεσμεύθηκε στον Ιρανό υφυπουργό πως η Ελλάδα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση των σχέσεων του Ιράν τόσο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και με τις ΗΠΑ, ειδικά όσον αφορά τον τραπεζικό τομέα, το θαλάσσιο εμπόριο και τη φορολόγηση αγαθών.

Από την πλευρά του, Ο κ. Ραβαντσί ανέφερε πως η επίσκεψη του αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τεχεράνη, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε ένας «οδικός χάρτης» συνεργασίας των δύο χωρών. Μάλιστα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη ναυτιλία και στον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο, τομείς στους οποίους η Ελλάδα διαθέτει πολύτιμη τεχνογνωσία.

Χθες το βράδυ, οι κύριοι Ραβαντσί και Σταθάκης, καθώς και ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, παραβρέθηκαν σε συνάντηση εργασίας με Έλληνες και Ιρανούς επιχειρηματίες την οποία διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Enterprise Greece.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια