Γ. Σταθάκης: Από την 1η Οκτωβρίου οι προτάσεις ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο [Βίντεο]

358

Από την 1η Οκτωβρίου θα υποβάλλονται οι προτάσεις ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, στο πλαίσιο ανακοίνωσης της ίδρυσης του Ταμείου Συμμετοχών.

Το Ταμείο, όπως εξήγησε ο κ. Σταθάκης, είναι «ένα καινούργιο εργαλείο, το οποίο έχει ως στόχο την προσέλκυση κεφαλαίων για να ιδρυθεί ένα fund of funds».

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε ότι οι επενδυτές που θέλουν να ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο, θα καταθέτουν τις προτάσεις τους από 1η Οκτωβρίου, καθώς «όλες οι κανονιστικές αποφάσεις έχουν εκδοθεί».

Όσον αφορά το ΕΣΠΑ, διαβεβαίωσε ότι «έως το τέλος του χρόνου, θα απορροφηθούν 1 δισ. ευρώ», ενώ έως τέλος Οκτωβρίου θα προκηρυχθεί το 50% με ένα «τυφλό σύστημα απόλυτης αξιοκρατίας».

Ο υπουργός Οικονομίας αντέκρουσε την επιχειρηματολογία του κ. Κωνσταντινόπουλου για «κατάρρευση της οικονομίας», εξηγώντας ότι «το δεύτερο τρίμηνο έχει θετικό πρόσημο 0,16% και αυτό συνεχίζεται και για το τρίτο τρίμηνο».

«Αν ακολουθήσει και τρίτο τρίμηνο με θετικό πρόσημο ξέρετε ότι οι οικονομολόγοι λένε ότι αποκτά μονιμότερα χαρακτηριστικά», τόνισε ο κ. Σταθάκης και εκτίμησε ότι «από Ιούνιο σε Ιούνιο η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2,7%».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια