Γ. Κυρίτσης: Ανησυχία για τις εξελίξεις στην Τουρκία. Δύσκολο το θέμα των 8 στρατιωτικών

472

Απρόβλεπτη χαρακτήρισε την κατάσταση στην Τουρκία, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ενώ για τις προειδοποιήσεις Ερντογάν ότι η συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό θα καταρρεύσει αν δεν αρθούν οι θεωρήσεις εισόδου για τους Τούρκους πολίτες δήλωσε ότι «θα ήμασταν ανόητοι αν δεν ανησυχούσαμε», διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής κινήσεις εκ μέρους της Τουρκίας που να έχουν στοιχεία προειδοποίησης.  Για τις προσφυγικές ροές δήλωσε ότι 119 πρόσφυγες ήρθαν χθες στην Ελλάδα, και την Κυριακή τέσσερις. Πρόσθεσε ότι η Πολιτεία λαμβάνει μέριμνα για την εκπαίδευση των παιδιών των μεταναστών και των προσφύγων.

Απαντώντας για τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας επισήμανε πως πρόκειται για νομικά δύσκολη διαδικασία. «Δεν θέλουμε να παίξουμε με τις ζωές των ανθρώπων, θέλουμε με την όποια απόφαση θα ληφθεί η Ελλάδα να μην έχει τρεχάματα με τα Διεθνή Δικαστήρια» τόνισε ο Γιώργος Κυρίτσης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ερωτηθείς για τις καταλήψεις είπε ότι υπάρχει διαφορά από εγκαταλειμμένο χώρο σε εγκαταλειμμένο χώρο και ανέφερε, ότι πολλές καταλήψεις έχουν λειτουργήσει υπέρ του κοινωνικού συνόλου, βοηθώντας μετανάστες ή αστέγους, χωρίς να προκαλούν προβλήματα στις γειτονιές. «Χιλιάδες κτίρια είναι σήμερα καταπατημένα, και από την Εκκλησία ακόμη» τόνισε ο Γιώργος Κυρίτσης.

Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ασκούνταν κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα για την εκκένωση κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη στη Θεσσαλονίκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπεραμύνθηκε της στάσης του γραφείου Τύπου δηλώνοντας πως «όπου βρίσκουμε θέμα που έχουμε διαφωνία με τον υπουργό το επισημαίνουμε».

«Με τους λεγόμενους χώρους λατρείας σε μια εποχή θρησκευτικών παθών θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» κατέληξε με αφορμή την εισβολή αντιεξουσιαστών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Θεσσαλονίκης.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια