Γ. Κουμουτσάκος: Σε περίπτωση Brexit θα μικρύνει και η Βρετανία και η ΕΕ

574

«Τυχόν απομάκρυνση από την Ε.Ε. θα μικρύνει πρωτίστως τη Μεγάλη Βρετανία αλλά και την Ευρώπη ως πολιτική οντότητα. Από ένα πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα όλοι χάνουν», ανέφερε σχετικά με το βρετανικό δημοψήφισμα ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, στην 23η Σύνοδο Κορυφής  των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ε.Ε. ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. ανέφερε ότι «πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εμποδίσουμε τα εθνικιστικά κόμματα να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά τον πανικό που δημιούργησαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά και τις ανησυχίες που γέννησε η προσφυγική κρίση».

Για το θέμα της ευρωπαϊκής ατζέντας για την ασφάλεια ενάντια στην τρομοκρατία, τόνισε ότι τέσσερις αρχές θα πρέπει να κατευθύνουν τις ευρωπαϊκές αποφάσεις:

  1. To προσφυγικό δεν πρέπει να ταυτίζεται με την τρομοκρατία.
  2. Κανένα κράτος-μέλος δεν μπορεί μόνο του να αντιμετωπίσει την απειλή της τρομοκρατίας ή τις προκλήσεις ασφαλείας που μπορεί να σχετίζονται με την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση.
  3. Η εσωτερική ασφάλεια ενός κράτους-μέλους είναι στην πραγματικότητα εσωτερική ασφάλεια όλων των κρατών-μελών.
  4. Ο κατακερματισμός της προσπάθειας αντιμετώπισης αυτών των ζητημάτων κάνει την Ε.Ε. ακόμα πιο ευάλωτη.
  5. Η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας δεν θα πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην ελεύθερη κίνηση των Ευρωπαίων πολιτών και κατά συνέπεια στην οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια