Γ. Κουμουτσάκος: Δική μας φιλοσοφία είναι η κατανομή πλούτου και όχι μιζέριας

518

«Η δική μας φιλοσοφία δεν είναι η κατανομή μιζέριας για όλους αλλά η κατανομή πλούτου σε όλους», τόνισε παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας «Κανένας στο περιθώριο», εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουμμουτσάκος, ενώ παράλληλα σημείωσε με νόημα πως «η κοινωνική αλληλεγγύη δεν χαρίζεται, δεν μονοπωλείται και δεν υφαρπάζεται».

Υπογραμμίζοντας πως η κοινωνική αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή είναι θεμελιώδεις αρχές της ΝΔ, ο κ. Κουμουτσάκος και εξήγησε πως οι δράσεις που εφαρμόζονται στοχεύουν αφ’ ενός στο να αναγνωρίζονται οι προσπάθειες των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και αφ’ ετέρου να της βοηθούν ουσιαστικά. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημέρωσε πως στόχο του κόμματος του είναι η δράση της ΝΔ να αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας των φορέων αυτών με όλα τα επίπεδα δημόσιας διοίκησης και λήψης πολιτικών αποφάσεων.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι «η Ν.Δ. δρα στη βάση μιας αρχής και μιας πεποίθησης: κανένας στο περιθώριο» και σημείωσε πως έχουν ήδη προγραμματιστεί επισκέψεις στελεχών του κόμματος σε όλη την επικράτεια σε μη κρατικές εθελοντικές δομές. Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, η δράση της Ν.Δ. αποσκοπεί στην καταγραφή των προβλημάτων, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ζητήσει τη διεξαγωγή ευρείας συζήτησης στη Βουλή για τα θέματα αυτά.

«Η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση θα συγκροτήσει το πρόγραμμά της για όλους τους άξονες της κοινωνικής πολιτικής και για τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής με εξειδικευμένες προτάσεις και πολιτικές, καθώς και με τη δημιουργία της «Χάρτας Αλληλεγγύης» της Ν.Δ.», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης, ενώ δεσμεύθηκε πως όταν το κόμμα του βρεθεί στην κυβέρνηση «θα προωθήσει με απόλυτη προτεραιότητα μια σειρά μεταρρυθμίσεων που θα ευνοούν τη λειτουργία, διαχείριση και χρηματοδότηση και ανάπτυξη συνεργειών για τις δομές αυτές με εξίσου σημαντικό ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για τον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη».

Ενημερώνοντας ότι  οι μη κρατικές, εθελοντικές δομές κοινωνικής αλληλεγγύης ανέρχονται πανελλαδικά στις 2.500 και στόχος της Ν.Δ. είναι έως το φθινόπωρο να έχουν επισκεφθεί κλιμάκια του κόμματος 800-1.000 δομές σε όλη τη χώρα, ο γραμματέας της ΝΔ, έκανε λόγο για «ξεκάθαρη αποτυχία της κυβέρνησης και σε αυτόν τον τομέα». «Αυτό το βλέπουμε σε κάθε επαφή που έχουμε με την κοινωνία», συνέχισε ο κ. Αυγενάκης, ενώ ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και στην κατάθεση από τη Ν.Δ. συγκεκριμένης πρότασης που αναφέρεται στην εμπιστοσύνη του κόμματος πως η ελληνική οικονομία μπορεί να έχει ανάπτυξη της τάξης του 4%.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια