Γ. Κατρούγκαλος: «Η αναθεώρηση του Συντάγματος δεν μπορεί να γίνει με δημοψήφισμα»

453

Η συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί να γίνει μέσω δημοψηφίσματος αναφέρει στην εφημερίδα «Είδηση» ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη η οποία είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο η αναθεώρηση του Συντάγματος να γίνει με τη βοήθεια δημοψηφίσματος, ο υπουργός εργασίας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θέλει να δίνει τον λόγο στον λαό για θέματα μείζονος σημασίας, όπως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή η ιδιωτικοποίηση του νερού και της ενέργειας. Ωστόσο, διασαφήνισε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τις διαδικασίες της Βουλής.

Όσον αφορά τις ομαδικές απολύσεις ο υπουργός ανέφερε: «Η οποία υποχώρηση γίνει θα είναι σχεδόν διαδικαστική. Στο ποιο όργανο θα αποφασίζει στο δικαίωμα για απεργία… Η συζήτηση σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων δεν φαίνεται να μας οδηγεί σε δυσάρεστες εκπλήξεις», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια