Γ.Γ.Π.Π.:Ποιες περιοχές κινδυνεύουν αύριο για πυρκαγιές

398

Πολύ υψηλός θα είναι και αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε διάφορες περιοχές της χώρας, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Με βάση τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε, στην κατηγορία 4 (πολύ υψηλός) περιλαμβάνονται Χίος, Σάμος, Ικαρία, νότιο Αιγαίο, Κρήτη, Αττική και Εύβοια.

Η Γ.Γ.Π.Π. (www.civilprotection.gr) έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, τις Περιφέρειες και τους Δήμους των περιοχών αυτών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν πυρκαγιές.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (όπως δισκοπρίονα ή συσκευές συγκόλλησης), η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια