Γ. Βρούτσης: Πρωτοφανής ανατροπή στην αγορά εργασίας επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

435

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Βρούτσης σχολίασε τα τελευταία στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για το Σεπτέμβριο, μιλώντας για ««πρωτοφανή ανατροπή στην αγορά εργασίας τα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με θύματα εργαζόμενους και ανέργους».

«Ο διετής κύκλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς ολοκληρώνεται, σημαδεύεται από τις μεγαλύτερες ιστορικά αρνητικές ανατροπές στην αγορά εργασίας. Τα αποτελέσματα του συστήματος “ΕΡΓΑΝΗ” μηνός Σεπτεμβρίου 2016, το επιβεβαιώνουν ακόμη μια φορά», δήλωσε ο κ. Βρούτσης. Όπως σημείωσε ο βουλευτής της Ν.Δ., «οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης τη διετία 2015-2016 έσπασαν το ιστορικό φράγμα του 50% και ξεπέρασαν την πλήρη απασχόληση, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε το 2014 και όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Επικαλούμενος τα στοιχεία του συστήματος, ο κ. Βρούτσης επισημαίνει ότι ειδικότερα την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2015 οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης αντιστοιχούσαν στο 51,50%, έναντι 48,50% της πλήρους απασχόλησης, ενώ την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2016 τα ποσοστά των ευέλικτων μορφών απασχόλησης διευρύνθηκαν ακόμη περισσότερο, φθάνοντας το 53,38%. Αντίστοιχα, όπως σημειώνει, τα ποσοστά της πλήρους απασχόλησης υποχώρησαν περαιτέρω στο 46,62%.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας υπενθυμίζει ότι «ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, ασκούσαν δριμεία κριτική στη Ν.Δ., χαρακτηρίζοντας την τότε αγορά εργασίας “ζούγκλα” και “μεσαίωνα”», ενώ «υπόσχονταν σε όλους τους εργαζόμενους κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, διπλασιασμό των επιδομάτων ανεργίας και πλήρη απασχόληση για όλους με κατάργηση κάθε μορφής ευέλικτης απασχόλησης».

«Σήμερα, εργαζόμενοι και άνεργοι έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της υποκρισίας και της πολιτικής εξαπάτησης. Όχι μόνο δεν εκπληρώθηκαν οι υποσχέσεις που τους δόθηκαν προεκλογικά, αλλά βρίσκονται σε θέση δυσμενέστερη από εκείνη που ήταν το 2014», τονίζει ο κ. Βρούτσης.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια