Γρήγορο συμβιβασμό με ΗΠΑ θέλει το Βερολίνο

Για την υπόθεση που αφορά στη Deutsche Bank...

656

 Την επίτευξη ενός γρήγορου συμβιβασμού μεταξύ της Deutsche Bank και της αμερικανικής κυβέρνησης, σε ό,τι αφορά το πρόστιμο για τις πωλήσεις τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων με παραπλανητικό τρόπο, επιθυμεί το Βερολίνο, ώστε η τράπεζα να εστιάσει στην αναμόρφωση του επιχειρηματικού μοντέλου της, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται αξιωματούχους της γερμανικής κυβέρνησης.

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα πρέπει να προωθήσει μέτρα όπως περικοπές θέσεων εργασίας, μια γρήγορη στροφή στη διαδικτυακή τραπεζική (online banking) και το κλείσιμο καταστημάτων, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής που θα δώσει τη δυνατότητα στις γερμανικές τράπεζες να αντέξουν τις ρυθμιστικές αλλαγές και τα χαμηλά επιτόκια, δήλωσε αξιωματούχος. Η διευθέτηση της υπόθεσης στις ΗΠΑ θα δημιουργήσει το περιθώριο για να προχωρήσει η διαδικασία αυτή, δήλωσε άλλος αξιωματούχος.

Πάντως, σε άρθρο της η «Wall Street Journal» σημειώνει ότι «το τραπεζικό πρόβλημα της Γερμανίας είναι μεγαλύτερο από αυτό της Deutsche Bank», επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα κατακερματισμένο τραπεζικό σύστημα.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια