Γκιουλέν για Ερντογάν: «Η επιτυχία και η εξουσία τον έχουν δηλητηριάσει»

483

Κατηγορηματικά αρνήθηκε, για άλλη μία φορά, ότι έχει την παραμικρή σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος, ο Φετουλάχ Γκιουλέν, στη διάρκεια συνέντευξής του στο Spiegel.

«Είμαι διατεθειμένος να καταθέσω ενώπιον διεθνούς επιτροπής. Αν διαπιστώσει ότι είμαι ένοχος, τότε θα πάω στον θάλαμο εκτέλεσης. Αλλά αυτό δεν θα συμβεί, γιατί δεν έχω κάνει τίποτα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο ιεροκήρυκας, από την κατοικία του στην Πενσιλβάνια.

Ο Γκιουλέν επέμεινε ότι δεν έχει καμία σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος και ότι οι ισχυρισμοί του Ερντογάν, η στάση και η συμπεριφορά του αγγίζουν τα όρια της παραφροσύνης.

«Έχω ήδη πει πολλές φορές ότι είμαι ενάντια σε κάθε μορφή βίας, όταν πρόκειται για την επίτευξη πολιτικών στόχων. Απορρίπτω τα στρατιωτικά πραξικοπήματα», τόνισε ο ιεροκήρυκας και πρόσθεσε: «Ο Ερντογάν είναι τόσο πεινασμένος για εξουσία, που πιστεύει ότι έτσι είναι όλοι. Η επιτυχία και η εξουσία τον έχουν δηλητηριάσει».

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια