Γκάμπριελ: Να μην εκβιάζει η Τουρκία για το ζήτημα της βίζας

431

«Καθημερινή ομαλότητα», χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ την ενέργεια του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών να καλέσει για συνομιλίες τον Γερμανό επιτετραμμένο στην Άγκυρα.

«Αυτό συμβαίνει στην Τουρκία, αυτό συμβαίνει επίσης καθημερινά και αλλού – και στο Βερολίνο. Για αυτό δεν πρόκειται για κάτι εξαιρετικό, αλλά μπορώ πράγματι να επιβεβαιώσω ότι ο επιτετραμμένος μας, έλαβε μια πρόσκληση να περάσει από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για μια συζήτηση», δήλωσε ο κ. Σέφερ και σημείωσε ότι κατά πάσα το θέμα θα είναι «οι εξελίξεις το Σαββατοκύριακο, πιθανόν η χθεσινή διαδήλωση στην Κολωνία, η οποία ευτυχώς εξελίχθηκε τόσο ειρηνικά». Δεν γνωρίζω, αλλά το υποθέτω, συνέχισε ο κ. Σέφερ και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για μια ωραία ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων μεταξύ της τουρκικής και της γερμανικής κυβέρνησης (…) με έναν καφέ ή τσάι».

Την ίδια ώρα ο αντικαγκελάριος Σίγκμαρ Γκάμπριελ επεσήμανε ότι η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να εκβιάζονται από την Τουρκία με αφορμή τις συζητήσεις σχετικά με την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

«Εξαρτάται από την Τουρκία αν θα γίνει η απελευθέρωση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος καλωσόρισε την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου να εμποδίσει την απευθείας μετάδοση μηνύματος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης την Κυριακή στην Κολωνία.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια