Γιώργος Κυρίτσης: «Αν ήμουν εγώ βουλευτής χθες θα υπερψήφιζα τα μέτρα»! – Δεν αποκλείει υπουργοποίηση του… [Ηχητικό]

1100

Εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή Red Pepper News στον Επικοινωνία 94FM, ο υπεύθυνος Τύπου της συντονιστικής επιτροπής για το προσφυγικό, κ. Γιώργος Κυρίτσης.

Μιλώντας στους Πάρι Κουρτζίδη, Γιάννη Βασιλακόπουλο και Σπύρο Παπαδάκη, αναφέρθηκε στην ομαλή μεταφορά των προσφύγων από την Ειδομένη, ενώ υποστήριξε πως η κατάσταση σήμερα είναι απολύτως ελεγχόμενη και η χώρα αρκετά πιο έτοιμη, έχοντας προχωρήσει στη δημιουργία «ανθρώπινων υποδομών».

Ερωτηθείς να σχολιάσει αν θα παραμείνει εκπρόσωπος Τύπου  του συντονιστικού για το προσφυγικό, τώρα που «από καραμπόλα» μπαίνει στη Βουλή, είπε ότι ο ίδιος επιθυμεί να συνεχίσει να κάνει τη «δουλειά του εκπροσώπου», εκτός αν σε περίπτωση ανασχηματισμού «το κόμμα ή ο πρωθυπουργός» του ζητήσουν κάτι άλλο, μην αποκλείοντας την υφυπουργοποίηση του στο νέο υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι υπό νέα ηγεσία.

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή «επώδυνη ψηφοφορία» στη Βουλή και τη στάση που κράτησε η Βασιλική Κατριβάνου, που δεν ψήφισε τα μέτρα και παραιτήθηκε, απάντησε ότι ο ίδιος αν ήταν βουλευτής θα υπερψήφιζε το πολυνομοσχέδιο χωρίς αναστολές, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς αιχμές για τη στάση της «συντρόφου» του. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι το κυβερνητικό έργο και προσωπικά ο Πρωθυπουργός θα αρχίσουν να κρίνονται από την επαύριο, κι ενώ θα έχει κλείσει η αξιολόγηση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού για το προσφυγικό, μεταξύ άλλων, είπε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να «τινάξει στον αέρα» τη συμφωνία που έχει κάνει με την ΕΕ, αλλά και ότι ούτε την Ευρώπη τη συμφέρει σήμερα να τα σπάσει με την Τουρκία. Ωστόσο, υπενθυμίζεται πως σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την ΕΕ για μία ακόμη φορά αναφερόμενος στα κονδύλια που δεν έχει εκταμιεύσει σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα, ύψους 6 δις προς την Άγκυρα.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια