Γιούνκερ: Πρώτα η εφαρμογή της συμφωνίας για την Ουκρανία και μετά άρση των κυρώσεων

676

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ δήλωσε πως για να αρθούν οι κυρώσεις θα πρέπει να προηγηθεί η σωστή εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ για την Ουκρανία.

«Η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας είναι σημαντική. Δεν μπορεί να αγνοηθεί», τόνισε. «Οι ενέργειες της Ρωσίας κλόνισαν τις ίδιες τις αρχές της ασφάλειας της Ευρώπης», τόνισε ο Γιούνκερ, καλεσμένος για πρώτη φορά στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης μετά την εκλογή του ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι οι συμφωνίες του Μινσκ 2 υπογράφηκαν τον Φεβρουάριο του 2015, έπειτα από γαλλογερμανική πρωτοβουλία και παρουσία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και προβλέπουν εκεχειρία μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία όπως και σειρά μέτρων για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια