Γιορτή στους δρόμους της Ερμούπολης

Στο τριήμερο Stray Art Festival καλλιτέχνες, μουσικοί, ηθοποιοί και performers θα γιορτάσουν μαζί με τον κόσμο την κουλτούρα του δρόμου σε ένα τριήμερο νησιώτικο γλέντι

626

 

Με graffiti, μουσική και φαγητό αποχαιρετά η Σύρος το καλοκαίρι…

Stray Art Festival

1η Γιορτή Τέχνης του Δρόμου

 

Με μια πρωτότυπη ιδέα έρχεται ο Δήμος Σύρου να μας ξαφνιάσει ευχάριστα θέλοντας να παρατείνει το φετινό μας καλοκαίρι.

Το 1ο Stray Art Festival καταφθάνει ζεστό και ηλιοκαμένο στην Ερμούπολη σε λίγες μέρες, στις 22, 23 και 24 Σεπτεμβρίου.

Οι διοργανωτές, έχοντας ως στόχο να «παντρέψουν» τις σύγχρονες επιρροές του εξωτερικού με την ελληνική παράδοση και νιώθοντας την ανάγκη να δώσουν παλμό και ζωή στο νησί αυτή την εποχή, έδωσαν βήμα και χώρο στην ελεύθερη και καλλιτεχνική δημιουργία.

Το Stray Art Festival έρχεται να μοιραστεί με όσους θα επισκεφτούν την Ερμούπολη τις μέρες αυτές τη μαγεία της δημιουργίας, της μουσικής και της καλλιτεχνικής έκφρασης στους δρόμους της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Αγαπημένοι καλλιτέχνες της τέχνης του δρόμου και του Graffiti και περισσότεροι από σαράντα μουσικοί, ηθοποιοί και performers έρχονται για να γιορτάσουν την κουλτούρα του δρόμου σε ένα τριήμερο νησιώτικο γλέντι!

Στους τοίχους του Νεωρίου

Η περιπλανώμενη αυτή γιορτή έχει ως πυρήνα την τέχνη της τοιχογραφίας, στον τοίχο του Ναυπηγείου του Νεωρίου.

Θα απλώνεται σε 3 μέρη ξεκινώντας με ένα κομμάτι που υποδέχεται τους θεατές στο τέλος του λιμανιού εισάγοντάς τους στον κύριο δρόμο των δρώμενων με αρχή το Νεώριο έως το Καρνάγιο, διανύοντας ένα μικρό ταξίδι κοντά σ’ έναν χώρο που συνδυάζει τη θαλασσινή αύρα, το κοσμοπολίτικο αστικό περιβάλλον και την ανάμνηση από μια παλιά, βιομηχανική εποχή.

Σε αυτό το γεμάτο τριήμερο θα πραγματοποιηθεί ζωντανά η φιλοτέχνηση του νησιωτικού τοπίου από τους καλλιτέχνες του δρόμου. Παράλληλα, μουσικά σχήματα και djsets θα γεμίσουν με ήχο και χρώμα τη γιορτινή ατμόσφαιρα του φεστιβάλ δίπλα στη θάλασσα.

Επιπλέον, θεατρικά δρώμενα και performances από τοπικούς καλλιτέχνες αλλά και φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα εμπλουτίσουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Την «απογείωση» της εμπειρίας έρχονται να προσφέρουν σεφ από διάφορα μέρη της Ελλάδας με φρεσκομαγειρεμένα φαγητά και λιχουδιές που θα… θολώσουν τον αέρα και θα… σπάσουν τη μύτη των Κυκλάδων.

 

Πρωτοβουλία των φοιτητών

Το φεστιβάλ αυτό αποτελεί πρωτοβουλία ομάδας φοιτητών του ΤΜΣΠΣ, της επονομαζόμενης ομάδας Σπινθήρας, και υλοποιείται σε συνεργασία με την Action Eστί και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τελώντας υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Φιλοδοξεί να φέρει κοντά ανθρώπους όλων των ηλικιών και να τους δώσει την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν και να ευφρανθούν από τους ήχους, τα χρώματα και τις γεύσεις που θα φιλοξενηθούν στους δρόμους του νησιού.

 

Για να μάθετε περισσότερα για το Stray Art Festival, μείνετε συντονισμένοι :

https://www.facebook.com/strayartfestival/?ref=bookmarks

https://www.instagram.com/strayartfestival/

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια