Γιλντιρίμ: Ενδέχεται να επιβληθεί θανατική ποινή στους πραξικοπηματίες

488

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να επανέλθει η θανατική ποινή προκειμένου να επιβληθεί στους στρατιωτικούς που οργάνωσαν και εκτέλεσαν το πραξικόπημα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Η ποινή του θανάτου έχει αφαιρεθεί από το τουρκικό νομικό σύστημα», ανέφερε ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας, τονίζοντας ωστόσο ότι το απόγευμα, θα συνέλθει η εθνοσυνέλευση για τις εξελίξεις μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, προκειμένου να λάβει αποφάσεις «ως προς το αν θα γίνουν νομικές ρυθμίσεις».

Ερωτηθείς για το αν η Τουρκία θα επιδιώξει την έκδοση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν από τις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται, στην Τουρκία, ο κ Γιλντιρίμα ανέφερε: «Ο άνθρωπος αυτός είναι αρχηγός τρομοκρατικής οργάνωσης. Ειδικά μετά τα χθεσινά γεγονότα, δεν βλέπω ότι μπορεί να υπάρξει χώρα που θα τον στηρίξει. Αν υπάρξει χώρα που θα τον στηρίξει, αυτή η χώρα δεν θα είναι φιλική προς την Τουρκία».

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογά από την πρώτη στιγμή της απόπειρας πραξικοπήματος, υπέδειξε ως υποκινητή της τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Υπογραμμίζοντας ότι «η 15η Ιουλίου είναι πλέον γιορτή της δημοκρατίας», ο Τούρκος πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του κόμματος του που χθες το βράδυ, υπερασπίστηκαν την κυβέρνηση της χώρας και -όπως χαρακτηριστικά είπε- «έδωσαν τη δέουσα απάντηση».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια