Για τις τηλεοπτικές άδειες εγκαλεί την κυβέρνηση η Κομισιόν

574

Επιστολή – έγκληση αναφορικά με τους νομικούς χειρισμούς των Νίκου Παππά και Χρήστου Σπίρτζη για χειραγώγηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και τη διαχείριση του τηλεοπτικού φάσματος, έστειλε στην κυβέρνηση ο επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ, ζητώντας εξηγήσεις για τους χειρισμούς που έγιναν στο ζήτημα της διαχείρισης των τηλεοπτικών αδειών.

Η επιστολή, που φέρνει στη δημοσιότητα η «Καθημερινή», εγείρει σειρά ενστάσεων και καλεί την κυβέρνηση να δώσει το ταχύτερο δυνατόν εξηγήσεις. Και αυτό γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει την άποψη πως με τις νομικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης:

  • Επιχειρείται η χειραγώγηση της ανεξάρτητης αρχής (ΕΕΤΤ) που ρυθμίζει την τηλεοπτική αγορά, κάτι που αντιβαίνει ευθέως στα κοινοτικά δεδομένα.
  • Αμφισβητείται η δημοπράτηση του φάσματος που ανατέθηκε στη Digea.
  • Επιχειρείται η συγκέντρωση εξουσιών και κανονιστικών αρμοδιοτήτων στα χέρια κυβερνητικών στελεχών αντί των ανεξάρτητων αρχών που προβλέπει το Σύνταγμα.

Επίσης, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», με την επιστολή της η Κομισιόν καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει γιατί δεν αξιοποιήθηκε ευρύτερα το τηλεοπτικό φάσμα, ενώ δηλώνεται ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί κατατείνουν στο να ωφελήσουν τον κρατικό φορέα ραδιοτηλεόρασης (ΕΡΤ).

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια