Για να καταλαβαίνετε…

537

…η παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα έπιασε τόπο! Και την Εθνική Ασφαλιστική την παίρνουν Κάλαμος και ΣΙΑ. Η προσφορά των Ελληνοαμερικανών αγγίζει τα 750 εκατ. ευρώ, έναντι 700 εκατ. ευρώ που προσέφεραν οι Κινέζοι της Fosun στην πρόταση των οποίων περιλαμβάνεται και η πρόθεση απόκτησης του 10% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας.

Πλην όμως, τούτο δεν προβλέπεται στον διαγωνισμό και δεν δύναται να προσμετρηθεί στο τελικό τίμημα. Εν κατακλείδι, οι παρεμβάσεις του Γουίλμπορ Ρος, μεγαλομετόχου της Eurobank και υπ. Εμπορίου του Τραμπ, έπαιξαν ρόλο, όπως και η προσπάθεια επιρροής Ελληνοαμερικανών που βρίσκονται δίπλα στον νέο πλανητάρχη. Και όπως είναι φυσιολογικό η κυβέρνηση ποντάρει πολλά στο αμερικανικό στοιχείο, τόσο όσον αφορά στην εισροή νέων κεφαλαίων και στη δημιουργία επενδύσεων όσο και ως προς την αναδιάρθρωση του χρέους.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια