Γιατί οι νέοι οδηγοί προτιμούν το Nissan Leaf

423

Θετικά διακείμενοι προς τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα είναι οι νέοι άνθρωποι, και έχουν έντονες περιβαλλοντικές ανησυχίες. Αυτό αποκαλύπτει, τουλάχιστον, έρευνα της Nissan, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν στο Future Fest στο Λονδίνο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 2.500 νέους ανθρώπους ηλικία 18-34 ετών σε Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία.

nissan-leaf-2Μιλώντας με ποσοστά, θα πρέπει να αναφέρουμε αρχικά ότι το 76% πιστεύει πως ένα φιλικό προς το περιβάλλον αυτοκίνητο είναι η καλύτερη λύση για να προστατέψουμε τον πλανήτη μας, ενώ το 24% ενδιαφέρεται για την ανακύκλωση, το 14% για χώρους υγειονομικής ταφής, το 53% για την αλλαγή του κλίματος και το 42% για την ατμοσφαιρική ρύπανση.

nissan-leaf-6

Οι δράσεις που είναι έτοιμοι να αναλάβουν αφορούν στη μετάβαση σε έναν πάροχο με φιλικές μορφές ενέργειας προς το περιβάλλον (62%) και στην επιλογή αυτοκινητοβιομηχανιών με «πράσινα» μοντέλα (53%), ενώ η πλειονότητα προτίθεται να κάνει μικρές και μεγάλες αλλαγές στον καθημερινό τρόπο ζωής τους. Παράλληλα, πάνω από το 50% έχει εξετάσει το ενδεχόμενο αγοράς ενός ηλεκτροκίνητου μοντέλου ή έχουν ήδη στην κατοχή τους ένα.

nissan-leaf-3

Η Nissan, έχοντας θέσει στόχο τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, έχει λανσάρει από το 2010 το ηλεκτροκίνητο Leaf, το οποίο έχει πετύχει 230.000 πωλήσεις σε όλον τον κόσμο, ενώ η τρίτη του γενιά προσφέρει 26% περισσότερη αυτονομία σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο, καθώς με μια μόνο φόρτιση μπορεί να διανύσει 250 χλμ.

nissan-leaf-5

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια