Γιατί δεν πήρε ο Δ. Μάρης την έβδομη άδεια

528

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι πρόθεση της κυβέρνησης ήταν η έβδομη άδεια τηλεοπτικού σταθμού να δοθεί σε έναν αμιγώς δικό της άνθρωπο, στην προκειμένη περίπτωση στον Δ. Μάρη! Και τούτο διότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν θεωρείται της απολύτου εμπιστοσύνης. Πιστεύουν, δηλαδή, στο Μαξίμου πως μόλις δει τα σκούρα θα προσπαθήσει να τα βρει με τον Κυριάκο, ενώ οι πληροφορίες λένε πως ήδη έχει ρίξει γέφυρες προς τη Ν.Δ. διά μέσου των καραμανλικών φίλων του!

Η κυπριακή τράπεζα, η εγγύηση σε μετρητά και…

Όμως το σενάριο αυτό της απόκτησης της έβδομης άδειας δεν υλοποιήθηκε. Κατ’ αρχάς, καμμία ελληνική τράπεζα δεν έβγαζε εγγυητική στον Δ. Μάρη ύψους 11,5 εκατ. ευρώ. Για τον λόγο αυτόν έγινε νύξη σε δύο κυπριακές τράπεζες, εκ των οποίων η μία δέχτηκε να εκδώσει εγγυητική με cash collateral. Με εγγύηση μετρητά δηλαδή, κάτι που δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί.

…η έλλειψη χρηματοδοτών

Βεβαίως, πριν το ναυάγιο έγινε η προσπάθεια εξεύρεσης των απαιτούμενων κεφαλαίων από επιχειρηματίες που διαθέτουν ρευστότητα και οι οποίοι θεωρούνται ευνοημένοι από την παρούσα διακυβέρνηση. Όμως κανείς δεν προσφέρθηκε να συνδράμει επαρκώς στο τηλεοπτικό εγχείρημα Μάρη, και έτσι τελικώς ο μιντιάνθρωπος της νέας τάξης πραγμάτων δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τα κεφάλαια και την εγγυητική για να διεκδικήσει την έβδομη τηλεοπτική άδεια!

Η σύγκρουση Σαββίδη – Μάρη και οι διαμεσολαβητές

Για την ιστορία, πάντως, φημολογείται ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρξε μια διασάλευση των σχέσεων Σαββίδη – Μάρη, που προς στιγμή έδωσε την εντύπωση ότι το κοινό μέτωπο των δύο ανδρών διασπάται. Οι λόγοι της μεταξύ τους κρίσης δεν έχουν διασαφηνιστεί, αν και ακούγονται πολλά. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι τελικά οι σχέσεις τους αποκαταστάθηκαν κατόπιν παρέμβασης κοινών κυβερνητικών τους φίλων !

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια