Γεύμα Μητσοτάκη – Κατάινεν στον Πειραιά μετά συζύγων και με κυρίως θέμα το Brexit

207

Γεύμα εργασίας με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Γιούρκι Κατάινεν, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, είχε το μεσημέρι της Τρίτης, στον Πειραιά ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τους δύο πολιτικούς άνδρες συνόδευαν οι σύζυγοι τους.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ, τη συζήτηση των δύο ανδρών μονοπώλησαν η  απόφαση της Βρετανίας, να ενεργοποιήσει τη διαδικασία εξόδου από την ΕΕ καθώς και οι προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η Ενωση. Ακόμα συζήτησαν, για τις τάσεις προστατευτισμού που αναπτύσσονται τελευταία στην παγκόσμια οικονομική σκηνή.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη αξιοποίησης, από τη χώρα μας, των χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρει η ΕΕ για την τόνωση της απασχόλησης, της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Ευρωπαίο αξιωματούχο για τις πρόσφατες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Σημειώνεται, ότι ο Γιούρκι Κατάινεν θεωρείται από πολλούς ως πιο πιθανός διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2019.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια