Γεροβασίλη: «Είμαστε υπέρ της αναλογικής – Δεν πανηγυρίσαμε για το Ελληνικό»

400

«Είμαστε πάντα υπέρ της αναλογικής», τόνισε μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» και αναφερόμενη στον εκλογικό νόμο, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη ενημέρωσε ότι στη συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου θα συζητηθεί το σύστημα της απλής αναλογικής, ξεκαθαρίζοντας ότι η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο δεν τελείωσε, αλλά αντίθετα μόλις τώρα ξεκινάει και θα ολοκληρωθεί κατόπιν διαβουλεύσεων.

Για την αναθεώρηση του Συντάγματος η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι δεν θα παρακαμφθεί η συνταγματική διαδικασία και σημείωσε πως στη συζήτηση της συνταγματικής αναθεώρησης «θα εμπλακούν τα πολιτικά κόμματα, αλλά και ο ελληνικός λαός».

«Δεν πανηγύρισε κανείς για τη συμφωνία» είπε η κ. Γεροβασίλη αναφερόμενη στη πώληση του Ελληνικού, ενώ τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει διαφορετική λογική για τις ιδιωτικοποιήσεις, πρόσθεσε: «Αποδεχθήκαμε μια συμφωνία το καλοκαίρι, παλέψαμε για τους καλύτερους δυνατούς όρους με δεδομένο ότι η χώρα βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, μέσα στη συμφωνία υπήρχαν και οι ιδιωτικοποιήσεις, και με πλήρη συναίσθηση αποφασίσαμε ότι θα παλέψουμε συνεχώς για τους καλύτερους όρους και φτάσαμε και στη χθεσινή συμφωνία».

Όσον αφορά το ασφαλιστικό η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι «το ασφαλιστικό έχει σημεία που θα θέλαμε να μην υπάρχουν», και εξήγησε πως δεν αλλάζει τίποτα στα ασφαλιστικά πέραν των όσων ψηφίστηκαν. Η κυβερνητική εκπρόσωπος κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «δεν φρόντισαν για να είναι το ασφαλιστικό βιώσιμο», ενώ εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον πρόεδρο της Ν.Δ. που επέκρινε την κυβέρνηση για την καθυστέρηση υπογραφής της συμφωνίας του Ελληνικού. «Τι λέει η ΝΔ για συλλογικές διαπραγματεύσεις, lock out, ομαδικές απολύσεις;» διερωτήθηκε και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να τοποθετηθεί επί τω θεμάτων.


Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια