Γερμανός ΥΠΕΞ: Να σεβαστεί το κράτος δικαίου η Άγκυρα

621

Να θέσουν τέρμα στη βία κάλεσε όλες τις πλευρές αναφερόμενος στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, ενώ με δηλώσεις του στην κυριακάτικη έκδοση της «Die Welt», ενώ τόνισε ότι είναι «εντυπωσιακή η ενιαία αντίδραση των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο τουρκικό κοινοβούλιο, τα οποία υποστήριξαν άμεσα τις δημοκρατικές αρχές το βράδυ της Παρασκευής».

«Τώρα προέχει να σταματήσει το αιματοκύλισμα και να επανέλθει η ηρεμία στη χώρα επιδεικνύοντας παράλληλα σεβασμό στους κανόνες του κράτος δικαίου και της δημοκρατίας». Στην Τουρκία θα πρέπει τώρα να επανέλθει η τάξη και η σταθερότητα. Ολόκληρη η περιοχή εξαρτάται από την «σταθερότητα και την δημοκρατία στην Τουρκία», υπογράμμισε ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός εξωτερικών.

Παράλληλα, ο κ. Στάινμαϊερ επισήμανε: «Ελπίζουμε ότι η εποχή των στρατιωτικών πραξικοπημάτων αποτελεί επιτέλους παρελθόν και ότι οι πολίτες θα αποφασίζουν ελεύθερα και δημοκρατικά για το μέλλον της χώρας τους», ενώ αν και -όπως είπε- η υπεύθυνοι του πραξικοπήματος πρέπει να τιμωρηθούν, ξεκαθάρισε ότι η γερμανική κυβέρνηση «δίνει μεγάλη σημασία στην τήρηση των κανόνων του κράτους δικαίου και αυτό ισχύει και τώρα».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια