Γερμανικές Αρχές: Ο Ανίς Αμρί ήταν χαρακτηρισμένος ως «απειλή»

523

Νέα δεδομένα στις έρευνες σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα των γερμανικών ΜΜΕ ο Ανίς Αμρί φαίνεται να ήταν εδώ και μήνες γνωστός στις Αρχές της χώρας οι οποίες έκριναν πιθανή την πραγματοποίηση επίθεσης αλλά και τις σχέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Sueddeutsche Zeitung ο Τυνήσιος είχε χαρακτηριστεί ως «απειλή» από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες από τον Φεβρουάριο του 2016. Οι Αρχές φαίνεται να είχαν πληροφορίες για τη δράση του Αμρί, τις επαφές του με ύποπτα μέλη του ΙΚ αλλά και για το γεγονός ότι είχε προσφερθεί να γίνει βομβιστής αυτοκτονίας.

Στο κοινό ρεπορτάζ της εφημερίδας με τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα NDR και WDR, αναφέρεται ότι ο Αμρί, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά ιταλών αστυνομικών στο Μιλάνο, είχε εκφράσει την επιθυμία του να προβεί σε επιθέσεις εντός της Γερμανίας και μάλιστα αναζητούσε συνεργάτες. Πάντως, παρά τις σχετικές πληροφορίες οι γερμανικές Αρχές έκριναν ότι ο Αμρί δεν χρειάζεται να απελαθεί.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια