Γεγονός είναι το πρώτο αυτοκίνητο που… τυπώθηκε από εκτυπωτή 3D [ΒΙΝΤΕΟ]

1217

Μπορεί ένας εκτυπωτής να εκτυπώνει σελίδες. Μπορεί, μπορεί, μπορεί. Αλλά μπορεί επίσης να κάνει νέα ενδιαφέροντα πράγματα ως τρισδιάστατος εκτυπωτής! Περί αυτού ο λόγος! Το ωραίο είναι πως κάνει σχεδόν τα πάντα! Ακόμα και να κατασκευάζει αυτοκίνητα. Κανονικά αυτοκίνητα, και όχι παιχνίδια.

Η εταιρεία Local Motors εκτύπωσε το πρώτο αυτοκίνητο με τη βοήθεια ενός 3D εκτυπωτή. Και το όνομα αυτού: Strati! Αντιλαμβάνεται κανείς πως αυτού του είδους τα αυτοκίνητα… αν περπατήσουν στην αγορά, θα αλλάξει η παγκόσμια λογική γύρω από το αυτοκίνητο στο μέλλον. Ξεκίνησε λοιπόν η αλλαγή σχεδίων στο εμπόριο προφανώς. Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε μέσα σε 45 ώρες, είναι ηλεκτρικό, διθέσιο και έχει μέγιστη ταχύτητα 18χλμ/ώρα. Όχι άσχημα για πρώτο δείγμα γραφής (ή, μάλλον, εκτύπωσης).

s5

Είναι ενδιαφέρον ότι, η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει την πώληση του Strati, αργότερα μέσα στο έτος, και θα κοστίζει μεταξύ $ 18.000 έως $ 30.000.

»Αναμένουμε το επόμενο δίμηνο [η εκτύπωση ενός αυτοκίνητου] να είναι κάτω από 24 ώρες καs2ι στη συνέχεια, να πάει κάτω από 10 ώρες, «από τις 45 ώρες σήμερα»», δήλωσε ο CEO της Local Motors, John Rogers. Το σχέδιο του αυτοκινήτου επιλέχθηκε ανάμεσα σε πάνω από 200 προτάσεις που υποβλήθηκαν online στην εταιρεία. Ο Rogers λέει ότι το κύριο πλεονέκτημα των 3D τυπωμένων αυτοκίνητων είναι ότι οι τοπικές κοινωνίες θα μπορούν να κατασκευάσουν αυτοκίνητα προσαρμοσμένα στους πόρους που διαθέτουν.

 

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια