Γαλλοτυνήσιος, 31 ετών και κάτοικος της περιοχής ο μακελάρης της Νίκαιας

396

Στη δημοσιότητα έρχονται τα πρώτα στοιχεία της ταυτότητας του δράστη της επίθεσης, στη Νίκαια της Γαλλίας, ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για οργανωμένο χτύπημα του Ισλαμικού Κράτους ή για μεμονωμένη πράξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ταυτότητα που βρέθηκε μέσα στο φορτηγό που σκόρπισε το θάνατο, ο οδηγός του και δράστης του μακελειού είναι ένας 31χρονος, διπλής εθνικότητας, Γαλλοτυνήσιος, κάτοικος Νίκαιας, γεννημένος στην Τυνησία.

Σύμφωνα με το BFMtv, ο δράστης ήταν γνωστός στην αστυνομία για βίαιη συμπεριφορά, κλοπές, χρήση όπλων, αλλά όχι για γεγονότα που σχετίζονται με τρομοκρατία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν ήταν γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες. Είναι επίσης γνωστό ότι είχε νοικιάσει το φορτηγό, με το οποίο έκανε την επίθεση. Αναφέρεται επίσης, ότι μέσα στο φορτηγό βρέθηκε ένα αληθινό πιστόλι, μία ανενεργή βόμβα κι άλλα ψεύτικα όπλα.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν είχε συνεργούς, πάντως, νωρίτερα υπήρξαν αναφορές ότι κατάφερε να διαφύγει μετά το μακελειό και ότι η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια