Γαλλία – Γερμανία: Κοινό Υπουργικό Συμβούλιο… με θέμα τις αλλαγές στην Ευρώπη

313

Η Γερμανία επιθυμεί η Γαλλία να καταστήσει την οικονομία της πιο ανταγωνιστική και να σέβεται τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τους προϋπολογισμούς. Η Γαλλία θέλει τη Γερμανία να βοηθήσει στην άμυνα.

Ενώ η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν τη λίστα των επιθυμιών τους σε κοινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σήμερα, Πέμπτη, στο Παρίσι, η σημαντική επιδίωξη και για τους δύο ηγέτες δεν θα είναι στην επίσημη ημερήσια διάταξη. Αυτή είναι η στενότερη διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια σειρά ζητημάτων από τη διαχείριση του χρέους έως την ασφάλεια.

Αλλά πριν αυτό γίνει εφικτό να συζητηθεί δημοσίως, οι δύο ηγέτες πρέπει να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη μεταξύ τους: η Γερμανία πρέπει να αισθάνεται ότι ο Μακρόν προχωρεί σε μακροχρόνιες οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Και οι Γάλλοι ηγέτες θέλουν τη Γερμανία και άλλες πλούσιες χώρες από το βορρά να στηρίξουν τη γαλλική στρατιωτική δράση που ωφελεί ολόκληρη την ΕΕ.

«Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες της Μέρκελ και του Μακρόν να πιέσουν μαζί για μια σημαντική ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», δήλωσε ο Μαρτέν Κενκέζ, ανώτερος υπάλληλος προγράμματος στο Γερμανικό Ταμείο Marshall των Ηνωμένων Πολιτειών στο Παρίσι. «Ο Μακρόν θέλει να δείξει στους Γερμανούς ότι η Γαλλία μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις. Και οι Γερμανοί θέλουν να το δουν αυτό, να πραγματοποιείται»

Η Μέρκελ αγκάλιασε τον Μακρόν ως βασικό σύμμαχο από την εκλογική του νίκη του Μαΐου, βοηθώντας έτσι να δοθεί στην ΕΕ μια αίσθηση ενότητας και κοινού σκοπού καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο διαπραγματεύεται την έξοδο του. Μεταξύ των κύριων στόχων τους μακροπρόθεσμα είναι η ακόμα βαθύτερη ολοκλήρωση της Ευρωζώνης.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια