Β. Λεβέντης: Μεταξύ Οκτωβρίου και Ιανουαρίου του 2017 οι εκλογές

444

Την εκτίμηση ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν «μεταξύ Οκτωβρίου και Ιανουαρίου του 2017» εξέφρασε χθες από την Πάτρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασιλής Λεβέντης, σημειώνοντας παράλληλα ότι «δεν πρέπει να πιέσουμε τον πρωθυπουργό να τις κάνει πολύ γρήγορα, ώστε να μην έχει την δικαιολογία ότι τον πιέζουμε σε βάρος των διαπραγματεύσεων».

Ο κ. Λεβέντης τάχθηκε για μια ακόμα φορά υπέρ της απλής αναλογικής και επισήμανε πως «οι ώρες είναι κρίσιμες για τη χώρα». «Σε λίγες ημέρες θεσπίζεται νέο εκλογικό σύστημα και ετοιμάζεται η τρίτη αξιολόγηση», ανέφερε για να προσθέσει: «Ευχόμεθα η χώρα να πάει καλύτερα και να αποκτήσει απλή αναλογική». Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υπογράμμισε πως αν τελικά ψηφιστεί από τη Βουλή η απλή αναλογική χωρίς μπόνους, «είναι πια ηθικό θέμα σε εύλογο χρόνο, χωρίς να διακινδυνεύσουν οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους, να πάμε σε εκλογές».

Σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Λεβέντης ανέφερε πως δεν «θέλει να κλείσουν τα κανάλια που λειτουργούν 30 χρόνια», ωστόσο συμμερίζεται την άποψη του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, ότι στους τηλεοπτικούς σταθμούς «έχει μπει διαπλοκή και καταστρατηγούνται νόμοι».

«Είναι ανάγκη να βοηθήσουμε και τα άλλα κόμματα, ώστε να συγκροτηθεί σε σώμα το ΕΣΡ και να βγάλει αυτό τις άδειες που είναι καθ΄ ύλη αρμόδιο σώμα», κατέληξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια