Β. Λεβέντης: Η Γεννηματά κάνει δώρο 50 έδρες στον Μητσοτάκη

595

«Η κ. Γεννηματά χαρίζει 50 έδρες δώρο στον κ. Μητσοτάκη», ανέφερε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» και σχολιάζοντας τη στάση του ΠΑΣΟΚ για τον εκλογικό νόμο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Η ουσία της απλής αναλογικής είναι το «0» μπόνους. Τα άλλα, η ψήφος των ομογενών, οι περιφέρειες που λένε να κοπούν, είναι δευτερεύοντα», σημείωσε ο κ. Λεβέντης και εξήγησε ότι πρωτεύον ζήτημα σχετικά με τον εκλογικό νόμο αποτελεί το «πώς διανέμονται οι βουλευτές και αν δωρίζονται βουλευτές, εν ονόματι της κυβερνησιμότητας».

«Η ευθύνη είναι στη Γεννηματά. Δηλαδή να υπάρχουν μέσα στη Βουλή 50 βουλευτές που δεν τους έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός και να το λένε αυτό κυβερνησιμότητα, που να κρύβει τι; Τη μονοχοφαγία της εξουσίας. Αυτό κρύβει», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Μάλιστα, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι οι ισχυρές κυβερνήσεις του παρελθόντος στηρίχθηκαν στους «κομματικούς στρατούς» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. «Τα μεγάλα ποσοστά τους οφείλονταν στη συναλλαγή της εξουσίας και των κομμάτων που ασκούσαν την εξουσία με τον κοσμάκη που απλά ήθελε μια δουλειά για το παιδί του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να πάρει πρόσθετα μέτρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων όσο δεν αφαιρούμε τις παθογένειες «θα θεσπιστούν υπό την πίεση των δανειστών» και νέα μέτρα, ενώ παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή ο τόπος έχει ανάγκη από μια οικουμενική κυβέρνηση, στην οποία θα συμμετέχουν και τα δυο μεγάλα κόμματα.

Τέλος, ο κ. Λεβέντης προέβλεψε ότι -όπως χαρακτηριστικά είπε- ο Τσίπρας «θα την κάνει σιγά-σιγά, γιατί βλέπει τις δυσκολίες».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια