Β. Λεβέντης για ΠΑΣΟΚ: «Προδώσανε τα ιερά και τα όσια της δημοκρατικής παράταξης»

446

Ευθεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε με αφορμή την απόφαση του κόμματος να μην ψηφίσει τον εκλογικό νόμο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Σε συνέντευξη του Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σχολιάζοντας τη μη στήριξη της απλής αναλογικής από το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προδώσανε τα ιερά και τα όσια της δημοκρατικής παράταξης η απλή αναλογική είναι τα ιερά και τα όσια…», ενώ πρόσθεσε: «Η απλή αναλογική είναι η ψυχή μου, είναι η ψυχή του Αλέξανδρου Παπαναστασίου…ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου είπε ότι κράτος χωρίς απλή αναλογική δεν είναι δημοκρατικό κράτος».

Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι η ο πρωθυπουργός «σύρθηκε» προς την απλή αναλογική, γιατί «ο πρώτος νόμος που έπρεπε να φέρουν όταν εξελέγησαν ήταν η απλή αναλογική, είναι αίτημα της Αριστεράς και του Κέντρου». Ωστόσο, απέρριψε τους ισχυρισμούς της ΝΔ ότι ο πρωθυπουργός προχώρησε στη θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής για να κλείσει τον δρόμο στον κ. Μητσοτάκη. «Όχι τον πιστεύω, και από τη συζήτηση που κάναμε με τον Τσίπρα, ότι έχει πειστεί ενάμιση χρόνο που είναι στην πρωθυπουργία ότι δεν κυβερνιέται μια χώρα από μονοκομματικές κυβερνήσεις και θέλει να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασιών», σημείωσε πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Παράλληλα, ο κ. Λεβέντης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με την παρούσα κυβέρνηση. «Ρόλο τσόντας δεν παίζει ο Λεβέντης» είπε χαρακτηριστικά, ενώ εκτίμησε ότι μετά τις εκλογές η Ένωση Κεντρώων θα είναι τρίτο κόμμα και ο ίδιος θα μπορέσει να διαδραματίσει «σημαντικό ρόλο».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια