Βρυξέλλες: «Πάγος» στην εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δις προς την Αθήνα

642

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», που επικαλείται Ευρωπαίο διπλωμάτη, για μια ακόμη φορά παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση στην εφαρμογή των συνομολογημένων μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα. Συνέπεια: στην άτυπη συνάντηση του Eurogroup την ερχόμενη Παρασκευή στη Μπρατισλάβα θα υπάρξει μόνο μια σύντομη έκθεση προόδου της Αθήνας, όχι όμως έγκριση νέας δόσης στα πλαίσια του τρίτου πακέτου βοήθειας. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές έγκριση κονδυλίων δεν θα υπάρξει ούτε στην τακτική σύνοδο των υπ. Οικονομικών της ευρωζώνης στις 10 Οκτωβρίου και κατά πάσα πιθανότητα ούτε καν εντός του έτους.

Σύμφωνα με την HB η υποδόση ύψους 2,8 δις ευρώ επρόκειτο μεν να δοθεί στην Αθήνα μέσα στο Σεπτέμβριο, αυτό όμως δεν είναι πλέον εφικτό επειδή από τα 15 προαπαιτούμενα η Αθήνα έχει υλοποιήσει μόνο τα 2. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές των Βρυξελλών δυσκολίες παρουσιάζονται κυρίως με τις ιδιωτικοποιήσεις και τη συμπεφωνημένη σύσταση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων. Οι υπ. Οικονομικών της ευρωζώνης φέρονται επίσης ενοχλημένοι από ποικίλες ρητορικές επιθέσεις εξ Αθηνών, συγκεκριμένα «όταν η ελληνική κυβέρνηση προσβάλλει τον Γερμανό υπ. Οικονομικών».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια