“Βρήκαμε” την Mercedes-Benz του Hitler

230
1941 Mercedes-Benz 770K W150 Offener Tourenwagen

Πριν προχωρήσουμε περαιτέρω, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι Παγκόσμιοι Δημοπρατεις, όπως και στο σύνολό τους οι Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν δηλώσει την απέχθεια τους στον Hitler και τους Ναζί . Στην προκειμένη περίπτωση, σημειώστε πως το 10% της τιμής πώλησης της συγκεκριμένης Mercedes, θα δωθεί για την ενημέρωση του ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων των Ναζί και του αρχηγού τους.

Σε ότι αφορά το αυτοκίνητο και την ιστορία του, σύμφωνα με τη δημοπρασία, το αυτό, ανατέθηκε σε αξιωματικό των SS και οδηγό τον Erich Kempka. Χρησιμοποιήθηκε για την επίσκεψη αξιωματούχων και για μεγάλες ναζιστικές παρελάσεις. Χρησιμοποιήθηκε σε αυτές τις παρελάσεις μεταξύ 1939 και 1941.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά του Hitler, εξοπλίστηκε με πρόσθετη προστασία. Η τοποθέτηση θωράκισης τοποθετήθηκε στις πλευρές και στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Το παρμπρίζ είναι ανθεκτικό στις σφαίρες και ένας θωρακισμένος πίνακας μπορεί να σηκωθεί στο πίσω μέρος πίσω από τα καθίσματα αν προσδιοριστεί μεγαλύτερη απειλή.

Ο τυποποιημένος εξοπλισμός της Mercedes 770K είναι επίσης εντυπωσιακός, όπως και ο υπερτροφοδοτούμενος 7,7-λίτρων σε σειρά 8κύλινδρος κινητήρας κάτω από το καπό, που αποδίδει 230 ίππους. Συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο πέντε ταχυτήτων. Η προσοχή στη λεπτομέρεια στον κινητήρα είναι εντυπωσιακή.

Mercedes-Benz-Hitler-tsiro-640

Η κατοχή αυτού του αυτοκινήτου θα ήταν σίγουρα μια… συγκρουόμενη εμπειρία. Από τη μία πλευρά, είναι ένα όμορφο και εντυπωσιακό όχημα, ενώ, από την άλλη, το αυτοκίνητο συνελήφθη από Συμμαχικές δυνάμεις, την ώρα που ένας Αμερικανός αξιωματικός έγραψε σε επιστολή ότι ήταν υπέροχο να το οδηγεί. Αλλά από την άλλη πλευρά, ανήκε και χρησιμοποιήθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα τέρατα της ιστορίας.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια