Βουλή: Με ευρεία πλειοψηφία πέρασε το νομοσχέδιο της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

569

Με την αξιωματική αντιπολίτευση να δηλώνει ότι «επιφυλάσσεται να εκφράσει την τελική θέση της αύριο στην Ολομέλεια», το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την Ενωση Κεντρώων να συναθροίζουν τις δικές τους θετικές ψήφους μαζί με εκείνες της δικομματικής πλειοψηφίας υπέρ της συμφωνίας και τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ να καταψηφίζουν, ολοκληρώνεται απόψε στη Βουλή η πρώτη πράξη της κατεπείγουσας διαδικασίας επεξεργασίας και έγκρισης του «κατεπείγοντος» νομοσχεδίου για την παραχώρηση της πλειοψηφίας των μετοχών του ΟΛΠ στην εταιρεία Cosco.

Βασικό χαρακτηριστικό της διαδικασίας ήταν οτι ο ΣΥΡΙΖΑ, προσωπικώς ο υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας αλλά και συνολικά οι βουλευτές του πλειοψηφούντος κόμματος, βρίσκονται στο στόχαστρο σύσσωμης της αντιπολίτευσης εξαιτίας των γνωστών θέσεών τους στο παρελθόν, κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμένος Πειραιώς.

Μιλώντας ο κ. Δρίτσας υποστήριξε πως μετά από τις διαπραγματεύσεις της σημερινής κυβέρνησης, η συμφωνία με την Cosco έχει θετικότερα της προηγούμενης στοιχεία. Και πρόσθεσε «Δεν έχουμε τρέλα με την εξουσία. Ζητήσαμε την έγκριση του ελληνικού λαού να συνεχίσουμε και μας την έδωσε. Θα συνεχίζουμε με υποχωρήσεις όταν πρέπει, με ρεαλισμό αλλά και επιθέσεις όταν κρίνεται αναγκαίο».

«Αναγκαστήκαμε με τη συμφωνία του καλοκαιριού να αποδεχθούμε πράγματα με τα οποία διαφωνούσαμε, όπως η παρούσα σύμβαση, αλλά ο λαός έδωσε την έγκρισή του να προσχωρήσουμε και να βελτιώσουμε τους όρους της συμφωνίας. Η διαπραγμάτευση επ’ αυτού, προκάλεσε φυσιολογικά καθυστερήσεις. Υπάρχει πλέον όφελος με τις αλλαγές που πετύχαμε στο οικονομικό, στο δημόσιο συμφέρον, στα εργασιακά κ.ά.», ανέφερε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ηλ. Καματερός.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια