Βουλή: Αναβολή ακρόασης Τσατάνη για την άλλη εβδομάδα

422

Επεισοδιακή ήταν η αναβολή της ακρόασης της Εισαγγελέως Τσατάνη σχετικά με καταγγελίες της κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου.

Η Εισαγγελέας Τσατάνη είχε κληθεί από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής προκειμένου να καταθέσει σχετικά με καταγγελίες της για παρέμβαση στο έργο της από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο.

Η ίδια ισχυρίστηκε πως προΐσταται του τμήματος τρομοκρατίας. Ωστόσο η Πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης ο οποίος την διέψευσε και ενημέρωσε ότι προϊστάμενος στην Αντιτρομοκρατική είναι ο εισαγγελέας Τζαβέλλας.

Κληθείσα η κυρία Τσατάνη να τοποθετηθεί υπογράμμισε ότι «δεν ήρθα να προασπίσω κάποιοι στοιχείο της δικής μου προσωπικότητας αλλά της ιδιότητας που φέρω, τον ρόλο μου και το κύρος της Δικαιοσύνης». «Ήρθα για να προασπίσω το θεσμικό μου κύρος και τον ρόλο μου», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι «δεν διακατέχομαι από αρνητικά συναισθήματα προς εσάς».

«Είμαι στην διάθεση της επιτροπής και δεν είμαι αρνητική», είπε για την ακρόασή της. Ανέφερε δε ότι δεν έχει υποστηρίξει άποψη περί της μη ισοτιμίας των τριών εξουσιών, αλλά, όπως τόνισε, «η Δικαιοσύνη θα πρέπει να απολαμβάνει μιας κάποιας τιμής». Έτσι, αιτιολόγησε την θέση της ότι «θα το θεωρούσα ιδιαίτερη τιμή να μεταβείτε στο ναό της Θέμιδος».

Επικαλέστηκε όμως και έναν ακόμα λόγο ζητώντας μάλιστα να μην υπάρχει τηλεοπτική προβολή του προσώπου της: «Έχω και το ειδικό καθήκον να προίσταμαι υποθέσεων τρομοκρατίας», είπε η κυρία Τσατάνη και «για λόγους προσωπικής ασφάλειας θα μπορούσε η επιτροπή να προβλέψει να μην έχω την παρατεταμένη τηλεοπτική και διαδικτυακή κάλυψη του προσώπου μου». «Για αυτό σας είπα να έρθετε στο γραφείο μου», ανέφερε, επαναλαμβάνοντας ότι «έρχομαι ως εκπρόσωπος της Δικαιοσύνης και όχι ως άτομο».

Μετέτρεψε δε το αίτημά της για την παρουσία των δικηγόρων της λέγοντας ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι η παρουσία τους θα είναι για συνακρόαση», αλλά «επειδή είναι πάρα πολλά τα έγγραφα και η ταξινόμησή τους είναι δύσκολη θα τους χρειαστώ ως ειδικούς βοηθητικούς επιστήμονες». «Δεν τους κάλεσα ως δικηγόρους.  Δεν είμαι εγώ η ύποπτη. Αλλά έχω την πρακτική τους ανάγκη», επισήμανε η κυρία Τσατάνη.

Τέλος, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας απέρριψε ομόφωνα το έγγραφο της κ. Τσατάνη με το οποίο ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει παρουσία των συνηγόρων της Σοφού και Νινόπουλου. Μετά από νέο προφορικό αίτημα της κ. Τσατάνη, η Επιτροπή αποφάσισε να καταθέσει η εισαγγελέας με βοηθό, αφού πρώτα υποβάλει γραπτό αίτημα.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια