Βιλερουά ντε Γκαλό: Αναγκαία η χαλαρή νομισματική πολιτική

170

Η «χαλαρή» νομισματική πολιτική θεωρείται ακόμη αναγκαία, υποστήριξε ο Βιλερουά ντε Γκαλό, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην αρμόδια Επιτροπή του Γαλλικού Κοινοβουλίου, ο Ευρωπαίος τραπεζίτης τάχθηκε υπέρ των διευκολυντικών μέτρων, διαπιστώνοντας πρόοδο στην τόνωση του πληθωρισμού.

«Η ΕΚΤ έχει καταφέρει να κερδίσει τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού, παρότι ο πληθωρισμός παραμένει κάτω του στόχου» έσπευσε να προσθέσει.

«Έχουμε κάνει πρόοδο, αλλά για να επιτύχουμε τον στόχο, θα πρέπει να διατηρήσουμε τη διευκολυντική πολιτική» επεσήμανε, επιπλέον.

Καταλήγοντας, βέβαια, διευκρίνισε ότι «η ΕΚΤ θα προσαρμόζει την ένταση των μέτρων, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση και την ευρύτερη πρόοδο».

Το εκτελεστικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας θα συνεδριάσει την Πέμπτη, με τους αναλυτές να αναμένουν τη διατήρηση της υπάρχουσας επιτοκιακής πολιτικής.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια