Βασιλεία Βασιλειάδου: Συγγραφέας ετών 15… [Pics]

Η Βασιλεία Βασιλειάδου, συγγραφέας του βιβλίου «Ο δολοφόνος με τα γαλάζια μάτια» - ίσως η μικρότερη συγγραφέας στον κόσμο - μιλά στην «Α»

802
Η Βασιλεία Βασιλειάδου και το εξώφυλλο του βιβλίου

 

Η μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου Κοζάνης Βασιλεία Βασιλειάδου είναι η συγγραφέας του βιβλίου «Ο δολοφόνος με τα γαλάζια μάτια», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Πηγή.

Γράφει η Ειρήνη Πιτσόλη

«Μπαµ. Αυτό ήταν το τελευταίο πράγμα που άκουσα πριν κλείσω τα µάτια µου και βυθιστώ σε έναν ατελείωτο ύπνο!
Γαλάζιο… Τι ωραίο χρώμα… Γαλάζιος είναι ο ουρανός, γαλάζια είναι η θάλασσα, το νερό… Αυτό το χρώμα αντιπροσωπεύει την ηρεμία και την αρμονία… Όμως, στη δική µου ιστορία το γαλάζιο χρώμα είναι αυτό που θα µε σκοτώσει… Αυτό που θα µε κάνει να αναθεωρήσω όλα όσα πίστευα μέχρι στιγμής… Το γαλάζιο θα είναι ο εφιάλτης µου! Αυτός είναι ο δικός µου κόσμος και αυτή είναι η δική µου ιστορία».
Έτσι ξεκινάει το αστυνομικό μυθιστόρημα «Ο δολοφόνος με τα γαλάζια μάτια», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Πηγή…

vasiliadou3
H Βασιλεία Βασιλειάδου, με την οικογένεια της.

Ιστορία μυστηρίου

Το βιβλίο αυτό διαβάζεται απνευστί, όχι μόνο λόγω του μικρού του μεγέθους, αλλά κυρίως λόγω της ανατρεπτικής και πολύ ενδιαφέρουσας πλοκής του. Η ιστορία της Ανν Λίμπερνς, η οποία περιγράφεται στις σελίδες του βιβλίου, είναι μια ιστορία μυστηρίου µε πολλές εκπλήξεις που οδηγούν σε ένα ανατρεπτικό τέλος.
Το ενδιαφέρον όμως σε αυτό το βιβλίο δεν είναι η πλοκή του, ούτε τα σημαντικά μηνύματα που περνά στον αναγνώστη, ούτε ο ζωντανός και γεμάτος ενέργεια λόγος του. Είναι η ηλικία της συγγραφέως του. Ο «Δολοφόνος με τα γαλάζια μάτια» είναι το βιβλίο που υπογράφει η μόλις δεκαπέντε ετών, μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου Κοζάνης Βασιλεία Βασιλειάδου. Πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που γίνεται ιστορία αγάπης. Η μικρότερη σε ηλικία συγγραφέας στη χώρα –και ίσως στον κόσμο– μας προσκαλεί να την ακολουθήσουμε σε μια περιπέτεια που ίσως ανατρέψει την αντίληψη που έχουμε για τους δολοφόνους.
Η παρουσίαση του βιβλίου στην Αθήνα έγινε στο κτίριο της Ένωσης Συντακτών στις 6 Νοεμβρίου. Για το βιβλίο μίλησαν η δημοσιογράφος Ρούλα Κωνσταντινίδου, η δημοσιογράφος Μαρία Αντωνιάδου (μέλος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ και πρώην πρόεδρος ΕΣΗΕΑ) και η δημοσιογράφος Κατερίνα Λυμπεροπούλου. Επίσης, μίλησε σε ζωντανή σύνδεση μέσω Skype από τη Θεσσαλονίκη όπου βρισκόταν ο ηθοποιός Θανάσης Τσαλταμπάσης.

Η Ρούλα Κωνσταντοπούλου, η Μαρία Αντωνιάδου και η Κατερίνα Λυμπεροπούλου με τη Βασιλεία Βασιλειάδου
Ρουλα Κωνσταντοπούλου (δημοσιογράφος) Μαρία Αντωνιάδου (δημοσιογράφος, μέλος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ και πρώην πρόεδρος ΕΣΗΕΑ) και Κατερίνα Λυμπεροπουλου (δημοσιογράφος), με την Βασιλεία Βασιλειάδου

Συναντήσαμε τη συγγραφέα Βασιλεία Βασιλειάδου λίγο μετά την παρουσίαση και μας απάντησε σε κάποιες ερωτήσεις:

– Πώς φτάσαμε εδώ; (στο βιβλίο)

– Είμαι λάτρισσα των αστυνομικών σειρών. Σκέφτηκα λοιπόν να γράψω ένα μυθιστόρημα πλάθοντας έναν ήρωα διαφορετικό από τους άλλους. Ήθελα μέσα από την ιστορία που θα γράψω να δείξω ότι και οι δολοφόνοι ακόμα είναι άνθρωποι που ίσως μέσα τους έχουν ευαισθησίες και είναι ικανοί να αγαπήσουν.

«Το κυριότερο μήνυμα που θέλω να περάσω με το βιβλίο είναι ότι η αγάπη έχει τεράστια δύναμη και μπορεί να αλλάξει τα πάντα»

– Δεν είναι κάπως περίεργο ένα κορίτσι 15 χρονών να γράφει αστυνομικά μυθιστορήματα;

– Όχι, καθόλου. Διαβάζω πολύ«Το κυριότερο μήνυμα που θέλω να περάσω με το βιβλίο είναι ότι η αγάπη έχει τεράστια δύναμη και μπορεί να αλλάξει τα πάντα» από μικρή και μου αρέσει να γράφω. Το γράψιμο για μένα είναι μια μορφή διεξόδου από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Από όλα όσα υπάρχουν γύρω μας και μας στενοχωρούν. Επίσης, είναι ένας τρόπος να περνάω τα δικά μου μηνύματα.

O Μιχάλης Παπαδόπουλος (εκπαιδευτικος και πρώην βουλευτής νομού Κοζάνης) και η γυναίκα του Αναστασία Κολιοπούλου (εκπαιδευτικος), με τη Βασιλεία Βασιλειάδου μετά την παρουσίαση.
O Μιχάλης Παπαδόπουλος (εκπαιδευτικος και πρώην βουλευτής νομού Κοζάνης) και η γυναίκα του Αναστασία Κολιοπούλου (εκπαιδευτικος), με τη Βασιλεία Βασιλειάδου μετά την παρουσίαση.

– Ποια είναι, λοιπόν, τα μηνύματα που θέλεις να περάσεις με το βιβλίο;

– Το κυριότερο μήνυμα που θέλω να περάσω με το βιβλίο είναι ότι η αγάπη έχει τεράστια δύναμη και μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Η αγάπη μπορεί να μεταμορφώσει ακόμα και έναν δολοφόνο. Να μην ξεχνάμε τη δύναμή της και να αγαπάμε όλους τους ανθρώπους γύρω μας. Αυτό για μένα είναι η απάντηση στην αποξένωση της εποχής μας.

– Ποιοι βοήθησαν να εκδοθεί το βιβλίο σου;

– Οι γονείς μου. Τους το έδειξα, το διάβασαν, το έστειλαν στις Εκδόσεις Πηγή, και οι υπεύθυνοι του εκδοτικού οίκου, αφού το ενέκριναν, το εξέδωσαν.

– Γιατί η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Αγγλία και όχι στην Ελλάδα;

– Γιατί ταιριάζει καλύτερα το κλίμα και το περιβάλλον της Αγγλίας στην υπόθεση και στους χαρακτήρες των ηρώων μου.

– Ποια η γνώμη σου για το Facebook; Έχεις εσύ προφίλ;

– Το Facebook είναι ένα μέσο επικοινωνίας που μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε σε επαφή με αρκετούς ανθρώπους, και αυτό είναι καλό. Επίσης, μας επιτρέπει να μιλάμε με κάποιους φίλους μας που είναι μακριά. Ωστόσο η κατάχρηση, η ενασχόληση με το Facebook χωρίς μέτρο, έχει ολέθρια αποτελέσματα, γιατί μειώνει και την κριτική μας ικανότητα και τη σκέψη μας και δεν μας αφήνει να ασχοληθούμε με πιο δημιουργικά πράγματα. Ναι, έχω προφίλ στο Facebook.

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης (ηθοποιός) μιλά μέσω skype στην παρουσίαση του βιβλίου
Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης (ηθοποιός) μιλά μέσω skype στην παρουσίαση του βιβλίου

– Τι γνώμη έχει μια δεκαπεντάχρονη συγγραφέας για την εποχή της;

– Η εποχή μας σαφώς είναι δύσκολη και στερεί από τους νέους ανθρώπους τη δυνατότητα να κάνουν σχέδια. Κάθε μέρα τα πράγματα γύρω μας γίνονται όλο και πιο απογοητευτικά. Ωστόσο, το μήνυμα που θέλω να δώσω σε όλους τους νέους της ηλικίας μου είναι ότι δεν πρέπει να χάνουν το κουράγιο τους. Πρέπει να αντιστέκονται, να παλεύουν όπως μπορούν, να μην παραιτούνται από τα όνειρά τους.

– Μεγαλώνοντας θα γίνεις συγγραφέας;

– Όχι, σκέπτομαι να ακολουθήσω τη θετική κατεύθυνση. Θα συνεχίσω όμως να γράφω.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια