Βαρύ το κλίμα σε «Νέα» και «Βήμα»

601

Η κατάρρευση του πάλαι ποτέ κραταιού ΔΟΛ έχει δραματικές επιπτώσεις στον τομέα των εφημερίδων του Συγκροτήματος. Οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στα «Νέα» και στο «Βήμα» έχουν μήνες να πάρουν ολόκληρο τον μισθό τους, όλο έναντι παίρνουν, και το ίδιο συμβαίνει και στο τεχνικό προσωπικό, με αποτέλεσμα το κλίμα να είναι πολύ βαρύ και όλοι οι εργαζόμενοι να ζουν με την αγωνία της επόμενης μέρας, αν θα έχουν δουλειά. Όταν μάλιστα τις τελευταίες εβδομάδες κυκλοφορούν έντονα όλο και περισσότερες πληροφορίες και εκτιμήσεις ότι οι άλλοτε ναυαρχίδες του Συγκροτήματος Λαμπράκη, το πρωινό «Βήμα», που τα τελευταία χρόνια περιορίστηκε σε κυριακάτικο, και τα απογευματινά «Νέα», βρίσκονται ενώπιον λουκέτου.

Σε δίκη ο εκδότης

Η πίεση προς τον Ψυχάρη είναι συνεχής επί των πεπραγμένων του, αφού η Εισαγγελία Πρωτοδικών τον παραπέμπει στο εδώλιο με την κατηγορία, σε βαθμό πλημμελήματος, για ανακριβείς ή ελλιπείς δηλώσεις «πόθεν έσχες». Η δίωξη για το αδίκημα της παράβασης κατ’ εξακολούθηση του νόμου περί «πόθεν έσχες» σχετίζεται με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του εκδότη για τα οικονομικά έτη από το 2010 έως και το 2014.

Η έξοδος του Βασίλη Χιώτη έχει τη σημασία της, καθώς ήταν ένας από τους τακτικούς συνομιλητές του Σταύρου Ψυχάρη, ανέλαβε δε τον Βήμα FM για να δείξει πως ο σταθμός μπορούσε να επανέλθει με λίγα πράγματα.

«Έκανα λάθος, φταίω…»

Ο πρώην διευθυντής του Βήμα FM παραδέχθηκε το σφάλμα του διαβάζοντας στον αέρα του σταθμού, μία ημέρα μετά την παραίτηση, την επιστολή του ιδιοκτήτη του σπιτιού στο οποίο μένει με ενοίκιο ο πρωθυπουργός: «Εγώ παραδέχομαι ότι έκανα λάθος γιατί έχω, όπως αντιλαμβάνεστε, όλα τα στοιχεία στη διάθεσή μου που οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι κάποια στιγμή το διαμέρισμα στο οποίο διαμένει ο πρωθυπουργός με ενοίκιο –όπως τελικά αποδείχτηκε, και αυτό ήταν το λάθος μου– είναι ένα διαμέρισμα το οποίο ανήκε σε κάποιον επιχειρηματία, κοσμηματοπώλη για την ακρίβεια, ο οποίος αυτοκτόνησε πριν από λίγο καιρό. Δεν θα μπούμε σε παραπάνω λεπτομέρειες, σέβομαι απολύτως την επιθυμία της οικογένειάς του, και η οικογένειά του το έχει εκμισθώσει στον πρωθυπουργό».

Στα περί δήθεν απαίτησης του Μεγάρου Μαξίμου για απομάκρυνσή του, ο Β. Χιώτης έκανε κατηγορηματική διάψευση: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως πέντε χρόνια που είμαι εγώ σε αυτό το ραδιόφωνο ουδέποτε υπήρξε τηλεφώνημα ούτε από το πρωθυπουργικό γραφείο του Τσίπρα, ούτε από το πρωθυπουργικό γραφείο του Σαμαρά, ούτε κανενός άλλου. Προσβάλλει και τον πρωθυπουργό να τον εμφανίζουν κάποιες εφημερίδες ότι ζητά το “κεφάλι” δημοσιογράφου…».

Είχε κλείσει από καιρό στο «Πρώτο Θέμα»

Σύμπτωση ήταν η παραίτηση του Βασίλη Χιώτη από τον ΔΟΛ και η ανακοίνωση ότι φεύγει από το «Βήμα» και τον παίρνει… μετεγγραφή το «Πρώτο Θέμα» για το ραδιόφωνο που θα λειτουργήσει πολύ σύντομα.

Οι πληροφορίες λένε ότι η συμφωνία με τον Θέμο για να πάει στο συγκρότημά του είχε κλείσει εδώ και έναν μήνα.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια