ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ: ΞΑΝΑ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ! [Φωτο]

640

Την ανησυχία του εξέφρασε ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής της Θεσσαλίας, Βαγγέλης Μπούτας, σχετικά με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα στον αγροτικό χώρο.

Το νέο ασφαλιστικό που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με το κουαρτέτο των δανειστών, ουσιαστικά βάζει ταφόπλακα σε ότι αφορά τα οικονομικά θέματα των αγροτών. Δεν γίνεται, τονίζει ο κύριος Μπούτας, να έρθουν αυτές οι νέες μεταρρυθμίσεις στον χώρο της αγροτιάς. «Πως είναι δυνατόν να εφαρμόζονται τόσο εξοντωτικά μέτρα στο ασφαλιστικό», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την στάση της κυβέρνησης ένα εκκρεμές αποφάσεων που το μόνο που επιτυγχάνει είναι να προάγει τη φτωχοποίηση αντί για την ανάπτυξη. Εφόσον ψηφιστούν τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό, τότε θα έχουμε μια σημαντική εκδήλωση κινητοποιήσεων.

Τσίπρας-αγρότες

Ήταν αρχές Φλεβάρη του 2014, όταν ο Αλέξης Τσίπρας, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, είχε επισκεφθεί με προτροπή και του Νίκου Παπαδόπουλου, το μπλόκο της Νίκαιας και είχε μιλήσει στους συγκεντρωμένους αγρότες, ανεβαίνοντας σε μία πλατφόρμα με μικρόφωνο που του είχε έτοιμο ο Βαγγέλης Μπούτας.

Από τότε όμως μεσολάβησαν πολλά, ήρθε και τρίτο μνημόνιο και πιθανό να πάμε και για τέταρτο… Οι αγρότες πάντως εκείνη τη βροχερή μέρα στον κόμβο της Νίκαιας τον προειδοποιούσαν «Πρόσεχε, αν γίνεις κυβέρνηση μην τα ξεχάσεις αυτά που λες σήμερα». Τους απάντησε πως «εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή, ή θα συντρίψουμε τα μνημόνια, ή θα συντριβούμε εμείς»…

Tsipras-Τσίπρας

Το σημαντικότερο όλων πάντως για το Βαγγέλη Μπούτα είναι ότι διεύρυνε το συντονιστικό των μπλόκων και πέρα από τα γνωστά «πρωτοπαλίκαρα»  του που τον ακολουθούν πιστά τα τελευταία χρόνια, τον Κώστα Τζέλλα, τον Άρη Πολυγένη. το Γιάννη Τσούτρα  και το Σωτήρη Γιαννακό, μπήκαν και νεοδημοκράτες αγρότες όπως ο πρόεδρος της νέας Ένωσης αγροτών Καρδίτσας Βασίλης Γιαννάκος (από παλιά τον ακολουθεί πιστά και ο πρώην νομάρχης Καρδίτσας Βασίλης Αναγνωστόπουλος) ή Λαρισαίοι άλλων κομματικών απόψεων όπως ο Γιάννης Ζαχαριάς από το Ψυχικό ή ο Γιάννης Κουκούτσης από τα παρακάρλεια, ή οι εκπρόσωποι των Φαρσαλινών αγροτών και φυσικά το στέλεχος του ΚΚΕ και πρόεδρος της ΕΟΑΣΝ Λάρισας Ρίζος Μαρούδας και ο Τρικαλινός αγροτοσυνδικαλιστής Σπύρος Τσιοτινός. Και το σημαντικότερο είναι πως «κουμαντάρει» και τους χρυσαυγίτες αγρότες και μάλιστα θέτοντάς τους αιτήματα που αποτελούν πάγια τακτική των Ενωτικών Ομοσπονδιών..

Μένει να δούμε τι τροπή θα πάρουν τα πράγματα. Ο αγώνας των αγροτών και όλων των παραγωγικών μονάδων, σίγουρα, αυτή την φορά θα είναι διαφορετικός καθώς κανείς δεν έχει να χάσει τίποτα…

 

 

 

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια