Α. Λοβέρδος: Επικίνδυνα παιχνίδια με το Σύνταγμα…Να παραιτηθεί η κυβέρνηση [Ηχητικό]

869

Η κυβέρνηση θέτει «σε λανθασμένη πολιτική βάση τη συνταγματική αναθεώρηση» κατήγγειλε μιλώντας στην εκπομπή Red Pepper News στον Επικοινωνία 94Fm και στον Πάρι Κουρτζίδη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος. Μάλιστα, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως θα ήταν υπέρ της αναθεώρησης του Συντάγματος αν αυτή είχε ως στόχο την «άρση των διοικητικών εμποδίων και της γραφειοκρατίας στο τομέα της οικονομίας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι διαφωνεί κάθετα με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, αλλά και με την παροχή αυξημένων αρμοδιοτήτων στον Πρόεδρο. «Προτείνουν πράγματα επικίνδυνα, που μας οδηγού στο παρελθόν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση μέσω δημοψηφίσματος, ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι «το Σύνταγμα δεν προβλέπει τα Συνταγματικά δημοψηφίσματα», και πρόσθεσε πως «δημοψηφίσματα με αναθεωρητικούς σκοπούς έκανε η δικτατορία».

Η μεταβολή του εκλογικού νόμου δεν συνδέεται με την αναθεώρηση του Συντάγματος επισήμανε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του πλαφόν του 3% για την είσοδο των κομμάτων στη Βουλή. «Δεν θα διαλύσουμε το πολιτικό σύστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το κίνημα «Παραιτηθείτε», ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως και ο ίδιος στηρίζει το αίτημα το κινήματος και ζήτησε από την κυβέρνηση να «παραιτηθεί». Παράλληλα, εκτίμησε πως πίσω από το εν λόγω κίνημα δεν βρίσκεται κάποιο κόμμα, ενώ επισήμανε πως και ο ίδιος έχει προπαγανδίσει τη διαδήλωση, μέσω του λογαριασμού του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τέλος, μιλώντας για την Δημοκρατική Συμπαράταξη έκανε λόγο για «φάση παρακμής» του κόμματος και υπογράμμισε ότι το ζητούμενο στη παρούσα φάση, είναι να ενταχθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι στη Συμπαράταξη.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου:

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια